FilmoRuta | el Raval, el cinema i les sexualitats dissidents

Programa: Sessions especials.

La ruta constarà de dues parts. En primer lloc, recorrerem alguns dels carrers on s’ubicaven alguns dels cabarets més representatius de l’antigament anomenat barri Xino, on artistes trans i imitadores d’estrelles portaven a terme transgressores actuacions de cant, ball i varietats.

Aquests indrets també van ser escenari, al llarg dels segles XX i XXI, de les nombroses pel·lícules de què parlarem, algunes de ficció i altres de no-ficció.

En segon lloc, entrarem a la Biblioteca de la Filmoteca per a poder veure fragments de les obres comentades durant la caminada i debatre tranquil·lament sobre la història del barri i sobre l’enorme arxiu d’imatges que n’han emergit.

La passejada començarà a la plaça Salvador Seguí i estarà dividida en quatre parades que ens permetran parlar de tres èpoques diferents:

L’antic dancing La Criolla, un cabaret immortalitzat per novel·listes com Jean Genet i Josep Maria de Sagarra i pel cinema francès.

El carrer de les Tàpies, on hi havia el llegendari local Barcelona de Noche, que apareix en documentals com Madame Arthur (Eduardo Gión, 2011). Aquest local, si bé va néixer el 1936, despuntà a partir dels setanta com un referent de la Barcelona trans.

La Bodega Bohèmia, seu de diferents filmacions de no-ficció, locals i internacionals, i escenari que va acollir figures tan importants com Carmen de Mairena, Gilda Love o Mario del Valle.

Plaça Salvador Seguí: Finalment, de nou, a la plaça de la Filmoteca on abordarem la filmografia relacionada amb el carrer d’en Robador.

 

Durada aproximada: 2 hores.

Activitat gratuïta amb aforament limitat.

Formulari d'inscripció

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Miércoles 11 Mayo 2022 · 18:30   Domingo 17 Julio 2022 · 19:30  Gratuït. Inscripcions a filmoteca.taquilla@gencat.cat
Sesiones
Viernes 14 Julio 2023 · 18:00   Viernes 10 Noviembre 2023 · 18:00   Jueves 27 Junio 2024 · 18:30