Presentació del llibre "El viento imaginario", de Marcos Jávega

Programa: Sessions especials.

Viento Imaginario

Ambientada en una Barcelona distòpica que no deixa de ser contemporània, els tres eixos principals de la novel·la modelen la seva forma: un experiment de control mental que afavoreix l’experimentació literària i visual del llibre, un amor trencat que fragmenta els discursos, i una síndrome de vampirisme depressiu que deprimeix la percepció de la realitat i la vampiritza.

La conversa amb l’autor se centrarà en la construcció de la novel·la i els seus referents literaris i cinematogràfics, així com en els aspectes vinculats al cinema de ciència-ficció mental, no d’espais exteriors sinó interiors.

Aprofitant la projecció de Night of the Living Dead també es tractarà de la simbologia original del zombi comparada amb la del vampir, de la seva persistència a les obres de ficció i a l’imaginari popular, i de per què les figures vampíriques s’adapten millor que els morts vivents als fluxos de consciència i les narratives del jo.

Sessió vinculada a l’Aula de cinema i que tindrà lloc després de la projecció de “La nit dels morts vivents” el dia 22 de febrer.

Entrada gratuïta

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Miércoles 22 Febrero 2023 · 19:15  Presentació a càrrec de Marcos Jávega, autor del llibre