Cicle

Aula de cinema 2022-2023

Musidora

05/10/2022 - 24/05/2023

calendario

L’invent dels Lumière té més de  120  anys.  L’Aula de Cinema en compleix ara  25.  Porta un quart de segle revisant una història que no s’atura i muta constantment. Malgrat les previsions apocalíptiques que, en diverses ocasions, han estès el seu certificat de defunció, el que va ser l’espectacle més popular del segle XX segueix viu. Viu però amb canvis. 

Tecnològics i sociològics, puix que els efectes sobre el consum cinematogràfic de la recent pandèmia no són baladí. Les filmoteques hem de preservar, tanmateix, no només les pel·lícules sinó la forma original en què es veien.  Amb acompanyament musical quan eren mudes o en la pantalla d’una sala a les fosques.

Tot això es reflecteix en una Aula de Cinema adreçada al públic i, molt en particular, a la comunitat d’universitats i escoles de cinema. També han canviat els cànons i les perspectives individuals i hegemòniques s’han obert a diverses alternatives culturals, de gènere o de patrons estètics. El debat és obert i s’acusa en una programació de l’Aula oberta al diàleg interactiu entre la pantalla i els espectadors, l’acadèmia i l’espectacle, la realitat i les seves representacions.

 

AULA B: Projecte educatiu, complementari al cicle Aula de Cinema, en què estudiants, acompanyats per l’equip de la Filmoteca i el professorat de les universitats i centres col·laboradors, reflexionen sobre la història del cinema i el fet de programar. Les sessions programades i acompanyades per l’alumnat tindran lloc el juny del 2023.

 

Horari de les sessions:

Dimecres a les 17.00h, d'octubre a maig.

Preus:

Entrada individual per sessió:  4€ (3€ reduïda)
Carnet Aula de Cinema (32 sessions, nominal): 45€

Compra el teu carnet Aula de Cinema en línia

També el pots adquirir a la taquilla de Filmoteca (de 10.00h a 14.00h de dimarts a divendres i de 16.00h a 21.00h, de dimarts a diumenge).

 

Amb la col·laboració de:

UB - Universitat de Barcelona
UAB - Universitat Autònoma de Barcelona
UPF - Universitat Pompeu Fabra
UIC - Universitat Internacional de Catalunya
URL - Universitat Ramon Llull-Blanquerna
UVic-UCC - Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
ECIB - Escola de Cinema de Barcelona
ELISAVA- Escola Universitària de Barcelona
Bande à Part -Escuela de Cine
FX Cinema - Barcelona Film School
La Casa del Cine
Escuela de cine Educa tu mirada

 

Teaser del curs Aula de cinema 2022-23 realitzat en el marc del màster Motion Graphics Design - BAU Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona

Sessions anteriors

16/04/23

Zelig

Film

11/11/22

Freaks

Film

16/09/14

Zelig

Film

13/09/14

Zelig

Film