Ciclo

L'altra cara del mirall. Actrius directores

Frances Ha

01/07/2023 - 30/09/2023

calendario

Són moltes les directores que han actuat abans de posar-se darrere la càmera. Gonzalo de Lucas es pregunta si “hi ha alguna cosa en les seves pel·lícules, en els seus plans, que pugui intuir-se com una reflexió o reacció a la manera en que van ser observades i filmades, convertides en imatge, en contraplà”.

La qüestió de l’autorepresentació, entesa en la doble dimensió política i estètica, travessa la seva obra: cineastes que parlen d’elles mateixes per elles mateixes, ja sigui posant el propi cos en escena o mogudes pel que Varda va definir com el primer gest emancipador –el jo miro que situa a les dones com a espectadores i anunciadores, més enllà de ser objecte de mirades alienes.    


És paradigmàtic el cas de Delphine Seyrig, a qui la presa de consciència de les relacions de poder que formen l’estatut i l’ofici d’actriu portà a realitzar Sois belle et tais toi.

Proposem fragments d’una constel·lació on les pioneres conviuen amb les noves generacions de cineastes d’arreu, la comèdia amb propostes avantguardistes i els noms mítics els cinemes suec i francès amb filmografies ben properes.

Altres continguts

 

Taula rodona amb Elena Martín Gimeno, Sílvia Munt, Zaida Carmona i Mireia Ros | Spotify Ivoox | VIATGE A JÚPITER

Próximas sesiones

Les plages d’Agnès
Las playas de Agnès
AGNÈS VARDA, 2007-2008.
calendario
Les plages d’Agnès
Las playas de Agnès
AGNÈS VARDA, 2007-2008.
calendario

Sesiones anteriores

29/08/23

Hets

Film

23/08/23

Hets

Film