Days of Heaven

Dies del cel

Terrence Malick · 1978 · 95'

Days of Heaven (Terrence Malick, 1978)

Datasheet

Direction Terrence Malick
Interpretation Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard, Linda Manz, Robert J. Wilke, Jackie Shultis, Stuart Margolin, Timothy Scott, Gene Bell, Doug Kershaw
Production EUA
Year 1978
Version VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duration 95'
Format DCP

Rodada a les grans planures d’Alberta (Canadà), amb so Dolby i llum natural (especialment a l’hora màgica del crepuscle), la pel·lícula enfronta l’esplendor d’una fauna i d’una naturalesa vives i les aspiracions irrisòries d’uns emigrants que han fugit del Chicago industrial de principis del segle XX.

Saquejada per la bogeria dels homes, la praderia perduda simbolitza el mític jardí de l’Edèn. Com en Badlands —el primer film de Malick—, el comentari en off de la protagonista, lacònic, fatalista i deliberadament desfasat respecte de l’acció, manté els protagonistes a distància i imposa a la ficció un registre poètic.

El cicle Melodrames creuats reuneix un seguit de films clàssics i moderns agrupats per arguments o motius comuns que dialoguen entre ells i que ens permeten apreciar els canvis i l’evolució que han experimentat al compàs de les transformacions socials i cinematogràfiques.

El film dialoga amb Greed, Händler der vier Jahreszeiten, Written on the Wind i There Will Be Blood.

Programmes that have programed this Film

Sessions
Thursday 16 November 2017 · 20:00   Sunday 3 December 2017 · 19:00  
Sessions
Tuesday 20 July 2021 · 17:00   Saturday 24 July 2021 · 20:00