Days of Heaven

Dies del cel

Terrence Malick · 1978 · 95'

Days of Heaven (Terrence Malick, 1978)

Fitxa tècnica

Direcció Terrence Malick
Interpretació Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard, Linda Manz, Robert J. Wilke, Jackie Shultis, Stuart Margolin, Timothy Scott, Gene Bell, Doug Kershaw
Producció EUA
Any 1978
Versió VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Durada 95'
Format DCP

Rodada a les grans planures d’Alberta (Canadà), amb so Dolby i llum natural (especialment a l’hora màgica del crepuscle), la pel·lícula enfronta l’esplendor d’una fauna i d’una naturalesa vives i les aspiracions irrisòries d’uns emigrants que han fugit del Chicago industrial de principis del segle XX.

Saquejada per la bogeria dels homes, la praderia perduda simbolitza el mític jardí de l’Edèn. Com en Badlands —el primer film de Malick—, el comentari en off de la protagonista, lacònic, fatalista i deliberadament desfasat respecte de l’acció, manté els protagonistes a distància i imposa a la ficció un registre poètic.

El cicle Melodrames creuats reuneix un seguit de films clàssics i moderns agrupats per arguments o motius comuns que dialoguen entre ells i que ens permeten apreciar els canvis i l’evolució que han experimentat al compàs de les transformacions socials i cinematogràfiques.

El film dialoga amb Greed, Händler der vier Jahreszeiten, Written on the Wind i There Will Be Blood.

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dijous 16 Novembre 2017 · 20:00   Diumenge 3 Desembre 2017 · 19:00  
Sessions
Dimarts 20 Juliol 2021 · 17:00   Dissabte 24 Juliol 2021 · 20:00