Détective

Detective

Jean-Luc Godard · 1985 · 95'

Détective (Jean-Luc Godard, 1985)

Ficha técnica

Dirección Jean-Luc Godard
Interpretación Nathalie Baye, Johnny Hallyday, Claude Brasseur, Stéphane Ferrara, Emmanuelle Seignier, Eugène Berthier, Julie Delpy
Producción França
Año 1985
Versión VOSE (Versió original amb subtítols en castellà)
Duración 95'
Formato 35mm

És un film d’espais tancats -tota l’acció, llevat de dues escenes, es desenvolupa a l’interior d’un hotel ple de passadissos- i conté tota la varietat dels personatges clàssics dels films negres: perdedors, dolents elegants, gent de boxa, dones infidels i l’investigador. La diferència entre aquest film i els clàssics és que Godard va oferint unes pistes, però la solució l’haurà de trobar l’espectador.

Òbviament, una altra diferència és l’estil personal de Godard, format per innombrables cites literàries i cinèfiles, pensaments i signes de civilització. Tot subratllat per una banda sonora composada de fragments eclèctics de músiques que aparentment es contradiuen en el seu esperit i estil, així com les meditacions igualment contradictòries sobre la necessitat suprema de l’art, la indústria i la inspiració, que fan d’aquest trencaclosques l’equivalent fílmic d’una jam-session.

“Quan els actors em demanaven massa explicacions, els deia: considereu que sou tubs de colors i cerqueu el motiu de la composició. Des del punt de vista de la referència a la pintura, el film ve dels inicis de Kandinsky i del fauvisme” (Jean-Luc Godard).

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Domingo 24 Abril 2016 · 16:30   Martes 26 Abril 2016 · 21:30