Convocatòria de pràctiques al Centre de Conservació i Restauració i Documentació-Biblioteca del Cinema

10/05/2022

La Filmoteca de Catalunya ha obert una convocatòria de beques per fer pràctiques al Centre de Conservació i Restauració, amb seu al Parc Audiovisual de Terrassa, i a la Biblioteca del Cinema, amb seu al Raval. La data de termini d'acceptació de sol·licituds és del 10 al 24 de maig del 2022, tots dos inclosos.

Beques al Centre de Conservació i Restauració  

•Conservació de béns culturals en l'especialitat de cinema

Tres beques de 860 euros mensuals bruts per persona. La durada màxima de la beca és de 10 mesos. 30 hores setmanals, amb horari flexible entre les 8.00h i les 14.30h, de dilluns a divendres. Les pràctiques s’inicien l’1 d’octubre del 2022. 

Requeriments formatius: Grau de Belles Arts, grau de Conservació i Restauració de Béns Culturals, títol superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals, grau d’Història de l’Art o grau de Cinematografia.

•Catalogació de fons fílmics

Una beca de 860 euros mensuals bruts. La durada màxima de la beca és de 10 mesos. 30 hores setmanals, amb horari flexible entre les 8.00h i les 14.30h, de dilluns a divendres. Les pràctiques s’inicien l’1 d'octubre del 2022. 

Requeriments formatius: Diplomatura de Biblioteconomia, llicenciatura de Documentació, grau d’Informació i Documentació o grau de Cinematografia.

•Conservació digital de fons fílmics

Una beca de 860 euros mensuals bruts. La durada màxima de la beca és de 10 mesos. 30 hores setmanals, amb horari flexible entre les 8.00h i les 14.30h, de dilluns a divendres. Les pràctiques s’inicien l’1 d'octubre del 2022. 

Requeriments formatius: Grau de Multimèdia, grau d’Enginyeria Multimèdia, grau d’Enginyeria de Sistemes Audiovisuals, grau de Cinematografia o cicle formatiu de grau superior de Sistemes Informàtics en Xarxa.

 

Beques a Documentació-Biblioteca del Cinema 

• Suport a la Unitat de Documentació i suport a Sala de la Biblioteca del Cinema (Matí)

Dues beques de 700 euros mensuals bruts. La durada màxima de la beca és de 10 mesos. 30 hores setmanals (amb horari flexible entre les 8.00h i les 15.00h, de dilluns a divendres). Les pràctiques s’inicien l’1 d’octubre del 2022.

Requeriments formatius: Grau d'Informació i Documentació, diplomatura de Biblioteconomia i llicenciatura de Documentació. 

• Suport a la Unitat de Documentació i suport a Sala de la Biblioteca del Cinema (Tarda)

Una beca de 600 euros mensuals bruts. La durada màxima de la beca és de 10 mesos. 25 hores setmanals (en horari de dimarts a dijous de les 14.00h i les 19.00h. Dilluns i divendres de 9.00h. a 14.00h. Durant el mes de juliol, matins de dilluns a divendres de 9.00 h. a 14.00h). Les pràctiques s’inicien l’1 d’octubre del 2022.

Requeriments formatius: Grau d'Informació i Documentació, diplomatura de Biblioteconomia i llicenciatura de Documentació.  

•Documentació. Arxiu gràfic i fotogràfic.

Una beca de 700 euros mensuals bruts. La durada màxima de la beca és de 10 mesos. 30 hores setmanals (amb horari flexible entre les 8.00h i les 15.00h, de dilluns a divendres). Les pràctiques s’inicien l’1 d’octubre del 2022.

Requeriments formatius: Grau d'Informació i Documentació, diplomatura de Biblioteconomia, llicenciatura de Documentació, grau d'Humanitats, grau d'Història, grau d'Història de l'Art o de Belles Arts.  

 

Tramiteu i accediu a tota la informació de la convocatòria a través del web de Tràmits de la Generalitat de Catalunya

Les beques s'adrecen a estudiants universitaris de diferents disciplines que hagin superat un mínim de 120 crèdits, així com a estudiants de postgrau, màster i doctorats directament relacionats amb aquests mateixos estudis, i a i titulats en cadascuna de les formacions de les diferents beques. Les persones que obtinguin la beca faran les seves pràctiques sota la tutoria de la persona que es designi a aquest efecte per completar la seva formació , contribuir a la inserció laboral i aproximar les persones becades al context professional. Alhora, les beques han de proporcionar a la persona becada un aprenentatge pràctic de la matèria, així com el coneixement del treball en equip de l'especialitat i  de les fases de treball de l'Administració pública.