Premsa

Premi Públic Jove Europeu 2021 EN LÍNIA diumenge 25 d'abril!

20/03/2021

Una quarantena de nois i noies catalans d’entre 12 i 14 anys s’han inscrit per integrar el jurat cinematogràfic més gran d’Europa, format per centenars de joves de 38 països. Els debats per triar el film guanyador es faran virtualment, i hi participaran els actors de la sèrie ‘Merlí. Sapere aude’ Claudia Vega i Pablo Capuz, gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català. Les pel·lícules nominades enguany són ‘The crossing’ (Noruega), ‘Pinocchio’ (Itàlia-França-Regne Unit) i Wolfwalkers (Irlanda-Luxemburg-Estats Units)

La Filmoteca de Catalunya s’afegeix a la celebració del Premi del Públic Jove Europeu, organitzat per l’Acadèmia del Cinema Europeu (EFA), per vuitè any consecutiu, en una edició que es farà en línia per les restriccions causades per la pandèmia.

Hi participaran 40 joves d’entre 12 i 14 anys, amants del cinema, que el diumenge 25 d’abril de 2021 faran de jurat juntament amb centenars de joves d’arreu d’Europa per triar quin film rebrà el premi a la millor pel·lícula juvenil europea.

Els participants podran veure les tres pel·lícules nominades en streaming els dies 21, 22, 23 i 24 d’abril. El matí del diumenge 25 d’abril es faran per videoconferència els debats i la discussió sobre les tres pel·lícules entre els membres del jurat català, dinamitzats per Drac Màgic, que també haurà facilitat als participants material didàctic i de documentació per valorar els films. Finalment, els jurats votaran directament i individualment en línia la seva pel·lícula favorita. Només podran votar els participants que hagin vist les tres nominades senceres. 

L’Acadèmia del Cinema Català, membre de la Xarxa d’Acadèmies de Cinema Europeu, col·labora un cop més en l’organització de la jornada, i ha convidat a dos dels joves intèrprets de la sèrie de Movistar+ Merlí. Sapere aude, Claudia Vega i Pablo Capuz, perquè comparteixin amb els nois i noies del jurat les seves experiències en el món del cinema i la televisió. La directora de l’Acadèmia, Isona Passola, i el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, donaran la benvinguda a tots els participants en una jornada participativa que un cop més també compta amb el suport de l’oficina a Barcelona del Parlament Europeu

Enguany participen en el Premi del Públic Jove Europeu centenars de nois i noies que formen el jurat cinematogràfic més gran d'Europa, amb representants de 38 països: Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Bòsnia & Hercegovina, Bulgària, Croàcia, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, França, Geòrgia, Grècia, Groenlàndia, Hongria, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Kosovo, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Montenegro, Macedònia del Nord, Noruega, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Rússia, Sèrbia, Suïssa, Turquia i Xipre.

El guanyador s’anunciarà en una cerimònia de premis el 25 d’abril, conduïda por l’ex jurat Ivana Noa (Bèlgica). La cerimònia es podrà seguir en streaming en yaa.europeanfilmawards.eu, el web dels premis on es troba tota la informació sobre els nominats i el desenvolupament de la jornada.

 

Les 3 nominades de 2021

The crossing Flukten over grensen
JOHANNE HELGELAND, 2020. Int.: Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine. Noruega. VOSC. 96’

The Crossing

Desembre de 1942, en plena Segona Guerra Mundial. Quatre nens i nenes fugen de la Noruega ocupada. Sarah i Daniel són jueus a punt de ser deportats, però s’amaguen al soterrani d’Otto i Gerda, fins que són descoberts i els seus pares són arrestats. Han d’arribar a la llunyana Suècia neutral. The Crossing és una pel·lícula sobre la confiança, la lleialtat sense treva i el gran coratge que es pot trobar fins i tot en els més petits.

Pinocchio
MATTEO GARRONE, 2019. Int.: Federico Ielapi, Roberto Benigni, Gigi Proietti, Rocco Papaleo. Itàlia-França-Regne Unit. VOSE. 125’.

Pinocchio

Matteo Garrone torna a les autèntiques arrels de la història de Pinotxo en aquesta nova aproximació a l’emblemàtic clàssic estimat a tot el món. Amb aquesta innovadora pel·lícula d’acció real rodada en impressionants escenaris italians, Garrone crea un ric món fantàstic de misteri i meravella, ple de moments lluminosos, divertits i emotius. Roberto Benigni hi interpreta el paper del fuster Geppetto, el pare del titella que pren vida.

Wolfwalkers
TOMM MOORE, ROSS STEWART, 2020. Irlanda-Luxemburg-Estats Units. VOSE. 103’

Wolfwalkers

En una època en què regnava la superstició y la màgia, els llops eren considerats una força demoníaca que ha de ser eliminada. La Robyn és una jove aprenent de caçadora que viatja a Irlanda amb el seu pare per eradicar l’últim grup de llobatons, però tot canvia quan la Robyn salva la Mebh. La seva amistat li fa conèixer el món dels Wolfwalkers i es transforma en allò que el seu pare li ha encomanat destruir. Un dels films d’animació més premiats de l’any, nominat als Globus d’or.

 

Amb la col·laboració de:

Logo Acadèmia cinema català

Logo Parlament Europeu. Oficina a Barcelona