Premsa

Aula B tanca l’Aula de cinema d’aquest curs

24/05/2022

Alumnes de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra han programat dues sessions que projectaran ‘Wanda’ i ‘Shrek’. ‘Aula de Cinema’ tanca el curs 2021/2022 amb 5.157 espectadors en 58 sessions (89 per sessió), 3.563 dels quals van acudir a les 30 sessions amb presentació dels dimecres, xifra que suposa una mitjana de 119 persones per sessió.

L’Aula B és un projecte educatiu en què els i les estudiants, acompanyats per l’equip de la Filmoteca i el professorat de les universitats i els centres col·laboradors, reflexionen sobre la història del cinema i el fet de programar. En aquesta primera edició, l’alumnat de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra ha treballat durant tot el curs per programar dues sessions en diàleg amb les pel·lícules que han format part de l‘Aula de Cinema 2021-2022.

Wanda
Wanda

Els títols triats són Wanda (Barbara Loden, 1970), dimecres 1 de juny a les 17.00 h, i Shrek (Andrew Adamson, Vicky Jenson, 2001), dimecres 8 de juny a les 17.00 h.

Shrek
Shrek

Aula B és un projecte pilot creat en col·laboració amb la UPF i que resta obert a totes les universitats i escoles de cinema de cara als propers cursos. Enguany, s’ha vinculat la proposta a EDvolució, un projecte d’innovació educativa de la UPF.

Els Serveis Educatius de la Filmoteca coordinen aquest curs d’Història del Cinema que, des de fa més de vint anys, recorre la història d’aquest art i llenguatge com a complement de la docència en diverses universitats i escoles. El programa d’aquest curs ha volgut explorar la perifèria del cànon considerat oficial. Cinematografies, autors i modes de representació que, units a la perspectiva dels estudis culturals, aposten per la diversitat. Aquesta altra mirada ha anat acompanyada de debats que han seguit a algunes sessions o d’aquesta programació complementària sorgida dels mateixos alumnes i espectadors que ara proposa Aula B.

Més de 5.000 espectadors el curs 2021/2022
Tot i començar el curs amb aforaments reduïts, l’Aula de Cinema 2021/2022 ha sumat un total de 5.157 espectadors en 58 sessions, comptant les que inclouen presentació i les repeticions, amb una mitjana d’espectadors per sessió de 89. Les 30 sessions amb presentació dels dimecres a les 17.00 h a la Sala Chomón han acumulat 3.563 espectadors, amb una mitjana per sessió de 119.

Aula de Cinema compta amb la col·laboració de la pràctica totalitat d’universitats amb docència cinematogràfica i escoles professionals de cinema del nostre país: UB - Universitat de Barcelona; UAB - Universitat Autònoma de Barcelona; UPF - Universitat Pompeu Fabra; UIC - Universitat Internacional de Catalunya; URL - Universitat Ramon Llull-Blanquerna; UVic-UCC - Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; ECIB - Escola de Cinema de Barcelona; ELISAVA - Escola Universitària de Barcelona; Bande à Part -Escuela de Cine; FX Cinema - Barcelona Film School; La Casa del Cine i Escuela de cine Educa tu mirada.