Cicle Pere Portabella / INFORME GENERAL 2

29/06/2020

Després de l'estrena del cicle "Dies Curts", dedicat al mon del curtmetratge i a cineastes que tot just comencen, la Filmoteca de Catalunya continua oferint en línia una programació de qualitat i coherent amb els seus propòsits. Tot just avui encetem una retrospectiva d'un dels cineastes més universals del nostre país: Pere Portabella.

La trajectòria cinematogràfica de Pere Portabella s’ha desenvolupat entre l’art i la política, sempre a contracorrent de les tendències dominants i de l’ortodòxia narrativa. Els seus films, sovint realitzats amb la complicitat d’altres artistes, incorporen la música, la pintura o la poesia com a referents d’un univers personal que exigeix de la complicitat de l’espectador.

Sovint present a la programació de la Filmoteca de Catalunya i actiu preservador del seu llegat amb la col·laboració del nostre Centre de Conservació i Restauració, ara és objecte d’aquesta retrospectiva online provocada pel coronavirus. Mentre les nostres sales romanguin tancades, la seva complicitat i de la seva productora (Films 59) ens permetrà visualitzar la seva obra amb una periodicitat d’una sessió setmanal, de dilluns a dilluns.

Cada dilluns a les 20h, al nostre canal de Youtube, trobareu una nova sessió formada per un o diversos films de Pere Portabella.

Sessió disponible fins al 06.07.2020 a les 20h.

 

amb la col·laboració de:

Films59