Premsa

Cineastes a l'escola

18/02/2020

El proper 4 de març la cineasta Mar Coll i l’actriu Nausicaa Bonnín conversaran amb l’alumnat i les famílies de l’Escola Pau Casals del Rubí que des de fa dos anys manté una aliança amb la Filmoteca de Catalunya en el marc del projecte Magnet impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Educació, la Diputació de Barcelona i l’ICE de la UAB que compta amb el suport de l’Ajuntament de Rubí.

Cineastes a l’Escola és una proposta educativa creada per l’Escola Pau Casals de Rubí en aliança amb la Filmoteca de Catalunya en la que cineastes d’àmbits diversos establiran un diàleg amb l’alumnat i les famílies per tal de donar a conèixer el que hi ha darrera de la creació d’un film. Des de l’equip impulsor del projecte, s’ha dissenyat aquesta iniciativa per tal de fomentar el coneixement de cineastes, actrius, actors i d’altres professionals del cinema i sobretot, d’acostar el cinema entès com un art, a l’alumnat i famílies. 

La trobada se centrarà en la relació personal amb el cinema que tenen les dues artistes i en els aspectes menys coneguts del procés de creació d’un film. Alhora, tant Bonnín com Coll, han viscut infàncies molt lligades a la creació i al que posteriorment s’ha convertit en el seu ofici: el cinema, la televisió i el teatre. Abans d’aquesta trobada oberta, l’alumnat de cicle mitjà i superior, indagaran sobre els oficis de direcció i interpretació i també sobre la obra de les dues convidades, a través de materials reals que elles utilitzen habitualment en el seu dia a dia (vídeos d’assajos, texts, fotografies, altres pel·lícules que les han inspirat, etc.). A partir d’aquí l’alumnat es prepararà unes preguntes per fer, fomentant un diàleg ric i acostant la seva obra a les famílies de l’escola i a la ciutat de Rubí.

Mar Coll va dirigir l’any 2009 el seu primer llargmetratge “Tres dies amb la família” en el que Nausicaa Bonnín interpretava a Léa, jove que torna a Girona degut a la mort del seu avi on passarà tres dies amb la seva família, a la qual no veu des de que va marxar a l’estranger a estudiar. La pel·lícula, va recollir premis a diversos festivals, entre ells el de millor direcció i el de millor actriu al Festival de Cinema de Màlaga. La seva relació com a directora i actriu joves, així com la sensibilitat i creativitat que les dues han desenvolupat des d’aquell primer rodatge juntes, ha inspirat a l’Escola Pau Casals que des de fa dos anys treballa amb el cinema, integrant-lo com un art, en el dia a dia dels processos d’aprenentatge dels infants.

La trobada es realitzarà al pati de l’Escola Pau Casals de Rubí a les 15h i l’accés serà gratuït per a totes les famílies o persones interessades*. 

 

*Per a persones que no formen part de la comunitat educativa (mestres, alumnat, famílies o entitats vinculades a l’Escola), es requereix enviar un correu d’inscripció a filmoteca.serveiseducatius@gencat.cat indicant noms i cognoms de les persones assistents.