Premsa

Comença la segona edició del cicle Joves Programadors Moving Cinema

03/02/2020

La iniciativa, presentada amb la col·laboració d’A Bao A Qu – Cinema en curs, té l’objectiu de conformar una oferta concebuda per joves i per a joves. ‘News from Home’, de Chantal Akerman, inaugura divendres 7 de febrer a les 18.30 h a la Sala Laya una sèrie de sessions programades per un grup de joves entre 16 i 20 anys un divendres de cada mes fins al maig.

Arrenca la segona edició de Joves Programadors Moving Cinema, una iniciativa adreçada al públic jove. De febrer a juliol, un grup de nois i noies d’entre 16 i 20 anys programa una sessió mensual a la Filmoteca. Els Joves Programadors Moving Cinema trien les pel·lícules i les acompanyen les sessions amb presentacions, converses, textos, lectures, muntatges…

La proposta es desenvolupa en el marc de la col·laboració entre el projecte europeu Moving Cinema, liderat per A Bao A Qu – Cinema en curs, i la Filmoteca de Catalunya. Moving Cinema és un projecte cofinançat pel programa MEDIA d’Europa Creativa. Des d’octubre passat, els tretze joves programadors, seleccionats entre els que van respondre a la crida de la Filmoteca i A Bao A Qu – Cinema en curs, es reuneixen setmanalment per escollir una sèrie de films que s’integren en la programació regular de la Filmoteca.

El grup està integrat per Emma Adam, Victoria Amaro, Sabrina Atanasiu, Vidal Casado i Torrente, Gerard Esvertit, Dani Fité, Antoni Grañana, Ajay Kumae, Albert López Ricart, Cristina Ortiz, Júlia Ruiz i Quintana, Sira Ruiz i Andreu Vilar.

La primera sessió del cicle Joves Programadors d’aquest any serà divendres 7 de febrer a les 18.30 h a la Sala Laya. La cineasta triada per inaugurar el cicle és la documentalista Chantal Akerman, amb un dels seus primers treballs, News from Home, un retrat de la seva estada de joventut a Nova York. La sessió de març serà el divendres 27 i, sota el títol Llarga vida Varda, retrà homenatge a la directora despareguda ara fa un any a través de quatre curtmetratges: L’opéra-mouffe; Oncle Yanco; Ulysse i Les dites cariatides.

News from Home Notícies de casa
Chantal Akerman. 1977. França-Bèlgica. VO. 85’

Carrers. Llums a la nit. Una dona a la vorera. Un vagó del metro ple. Nens que juguen al carrer. Botzines. Cotxes. Ràfegues de so. Plans fixes i tràvelings tan llargs com la durada d’un record o d’un somni. Les cartes de la mare que Chantal Akerman rebia quan vivia a Nova York, entre els 21 i els 23 anys. Tres anys després, reconeguda internacionalment per Je, tu, il, elle i Jeanne Dielman, torna per filmar News from Home, un retrat personal i únic d’una Nova York freda i conquerida, que sona al ritme de la consciència de fer-se gran i ser lluny de casa.
(Text elaborat pels Joves Programadors Moving Cinema, que també s’encarregaran de presentar la sessió)

Divendres 7 de febrer 18.30 h Sala Laya