El cicle Joves Programadors Moving Cinema torna a la Filmoteca

12/09/2019

Si tens entre 15 i 20 anys, et convidem a participar de la segona edició de “Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca”, una proposta que desenvolupem amb A Bao A Qu – Cinema en Curs en el marc del programa europeu Moving Cinema. En concret, busquem persones joves interessades pel cinema que vulguin convertir-se en programadors de les nostres sales un cop al mes, entre febrer i juliol de 2020.

Els quinze nois i noies seleccionats com a programadors juvenils ‘Moving Cinema’ seran els responsables d’escollir els films que formaran part de la programació d’una sessió mensual a la Filmoteca, uns films que també presentaran en públic i sobre els quals s’establirà un debat amb el públic assistent i amb diversos professionals del món del cinema.

La participació dels Joves Programadors en el programa, però, no es limita a les sessions públiques de projecció –que tindran lloc un divendres al mes entre el febrer i el juliol del 2020-, sinó que s’iniciarà molt abans, a partir de dimarts 8 d’octubre, quan els joves escollits com a Joves Programadors es reuniran per primer cop per preparar el seu cicle.

Les reunions dels Joves Programadors tindran lloc tots els dimarts de 17h a 20h, i consistiran en visionat de pel·lícules –d’entre les quals sortiran les seleccionades per a les projeccions públiques- i el seu comentari en grup i valoració. Aquestes sessions de treball, necessàries per dissenyar la programació de ‘Moving Cinema’, comptaran amb el suport dels professionals de ‘Cinema en curs’ d’A Bao A Qu.

 

Vols participar?

Si vols formar part dels grup de Joves Programadors de la Filmoteca, envia’ns el següent formulari incloent un text o un vídeo que expliqui què és el cinema per a tu, què et mou a participar o què esperes de l’experiència.

Les sol·licituds s’han d’enviar abans del dilluns 30 de setembre. A partir de totes les sol·licituds es formarà un grup de màxim 15 Joves Programadors.

El 2 d’octubre comunicarem a tots els candidats si han estat seleccionats per formar part del grup. El dimarts 8 d’octubre tindrà lloc la primera trobada.

 

La iniciativa Moving Cinema vol acostar el cinema i les pel·lícules d’autor als joves, alhora que els ofereix la possibilitat d’experimentar la feina que es desenvolupa en una Filmoteca des de dins. El programa, que alhora facilita la creació de nous públics, també pretén estimular l’interès dels joves en el cinema més enllà de l’entorn acadèmic, així com proporcionar-los eines per analitzar el cinema que arriba a les pantalles comercials i estímuls per descobrir el cinema que no troba vies de distribució comercial. Moving Cinema està cofinançat pel programa MEDIA d’Europa Creativa.