Premsa

Els millors films de l’any 2019

28/01/2020

El cicle s’obre el dimarts 4 de febrer amb ‘Lazzaro felice’, d’Alice Rohrwacher, i durant febrer i març inclourà altres títols destacats de l’últim any com ‘Roma’, d’Alfonso Cuaron, ‘High Life’, de Claire Denis, o ‘Border’, d’Ali Abassi. Aquest és un dels cicles més esperats i ben rebuts a la Filmoteca: l’any passat va reunir prop de 5.700 espectadors, amb una mitjana de 219 per sessió.

Un any més, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica, ACCEC, i d’altres mitjans i periodistes especialitzats en cinema, la Filmoteca presenta un cicle que recull el bo i millor de la collita cinematogràfica de l’any anterior, 2019.

Són una desena de pel·lícules que al llarg dels mesos de febrer i març oferiran un fresc variat i estimulant del cinema actual més interessant, amb les obres de realitzadors com Nuri Bilge Ceylan, Hong Sang-Soo, Jean-Luc Godard o Jacques Audiard.

Aquest és un dels cicles que tradicionalment generen més expectació i apleguen més quantitat de públic a la Filmoteca: en l’edició anterior, 26 sessions van atreure un total de 5.692 espectadors, amb una mitjana de 219 persones per sessió. La revisitació del neorealisme italià d’Alice Rohrwacher a Lazzaro felice; la faula amb reminiscències mitològiques de la sueca Border, d’Ali Abassi, el talent coreà de Hong Sang-Soo (El hotel a orillas del río); la inesperada revisió del western del francès Jacques Audiard The Sisters Brothers; el sempre inclassificable Jean-Luc Godard amb el seu assaig fílmic Le livre d’image; la particular incursió de Claire Denis en la ciència ficció a High Life, o la nostàlgica recreació dels records d’infància del mexicà Alfonso Cuaron a Roma, són algunes de les propostes que integren la selecció.