Premsa

Estrena del documental maratonià ‘The Works and Days’

The Works and Days

03/04/2021

El film, inèdit a Catalunya, es presentarà els dies 1 i 2 de maig en una sessió doble maratoniana de vuit hores, una experiència singular. El jurat del festival Punto de Vista de Navarra, que li acaba de donar el premi a la millor pel·lícula, l’ha definit com “un film monumental, però humil”.

La Filmoteca estrena l’1 i el 2 de maig el darrer film d’Anders Edström i C. W. Winter, un documental de creació de 8 hores que es projectarà en dues parts. El tàndem Edström-Winter crea els seus films a partir d’una noció ampliada de col·laboració, familiaritat i localitat. Si The Anchorage, el seu primer llargmetratge, tenia lloc a casa de la mare d’Edström, The Works and Days es desenvolupa a casa la seva sogra i, com en el treball anterior, barreja realitat i ficció després d’un treball de camp i d’una implicació social per part dels cineastes de gairebé deu anys abans de començar el rodatge.

Les xifres d’aquest projecte donen una idea de la seva singularitat: una pel·lícula de vuit hores que narra un total de vint-i-set setmanes, al llarg d’un període de catorze mesos, en un poble de 47 habitants situat a les muntanyes de la província de Kyoto, al Japó.

The Works and Days (of Tayoko Shiojiri in the Shiotani Basin) ANDERS EDSTRÖM, C.W. WINTER, 2020. Suècia-Japó-Gran Bretanya-EUA. VOSE. 480’. DCP.

The Works and Days
The Works and Days

Una descripció geogràfica del treball i el no treball d’una llauradora i un retrat, filmat al llarg de cinc estacions, d’una família, d’un terreny a les muntanyes de la província de Kyoto, d’un paisatge sonor i del mateix temps.

El film s’ha presentat, entre d’altres festivals, a Documenta Madrid, Cinéma du Réel de París, IndieLisboa a Portugal, la Berlinale, on va rebre el premi a la millor pel·lícula a la secció Encounters, i acaba de guanyar al Festival Punto de Vista de cinema documental de Navarra, on el jurat l’ha qualificat com “un film monumental, però humil. Visitar significa veure, i veure sovint. Al centre d’aquesta pel·lícula hi ha una dona afligida, visitada per molts records. Hi ha una casa, visitada per molts amics, veïns i familiars. Hi ha un camp, del qual aquesta dona té cura, passi el que passi. I un paisatge del qual aquesta pel·lícula recull imatges i sons al llarg de moltes estacions. Treballant incansablement aquesta terra, tant aquesta dona com el llargmetratge creen un món, i aquest món arriba a florir a la ment del públic”.

La projecció de la primera part tindrà lloc el dissabte 1 de maig a les 16.45 h.

La projecció de la segona part tindrà lloc el diumenge 2 de maig de 16.45 h