La Filmoteca de Catalunya participa al projecte europeu A Season of Classic Films

La piel quemada

16/11/2020

La Filmoteca de Catalunya presenta la pel·lícula La piel quemada (Josep Maria Forn, 1966), restaurada pel Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca (2CR) i que forma part del catàleg Bàsics & Singulars, al projecte europeu A Season of Classic Films, liderat per l’Associació de les Cinemateques Europees (ACE).

El projecte europeu A Season of Classic Films, liderat per l’Associació de les Cinemateques Europees (ACE), consisteix en una sèrie de projeccions, previstes entre desembre de 2020 i juny de 2021 a tota Europa amb l’objectiu de donar a conèixer el treball dels arxius cinematogràfics nacionals i regionals europeus, especialment entre els joves.

La majoria de les pel·lícules són noves restauracions digitals i totes les projeccions seran gratuïtes. Amb 22 institucions participants, entre les quals figura la Filmoteca de Catalunya, aquesta iniciativa vol donar suport a la reobertura dels arxius cinematogràfics europeus, tots afectats per la crisi de la Covid19.

La Filmoteca de Catalunya presenta la pel·lícula La piel quemada (Josep Maria Forn, 1966) restaurada pel Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca i que forma part del catàleg Bàsics & Singulars.

Els Serveis Educatius de la Filmoteca proposaran una jornada especial a l’abril de 2021, amb la projecció de la pel·lícula i activitats relacionades adreçades a públic jove.

El catàleg de totes les pel·lícules està disponible per al públic en general i vol ser inspirador per als programadors de festivals de cinema d'arreu del món.

El projecte, liderat enguany per l’Associació de les Cinemateques Europees (ACE) compta amb el finançament de la Comissió Europea en el marc de la branca transversal del programa Europa Creativa MEDIA i es va presentar el 15 d’octubre al Festival Lumière de Lió.