Premsa

La No-Ficció de Julio Lamaña i Ricardo Perea, a ‘Dies curts’

Sin título

13/05/2022

Divendres 20 de maig a les 19.30 h a la Sala Laya, Julio Lamaña comentarà el particular tractament de la No-ficció que realitza amb Ricardo Perea. La seva proposta ‘Sin título’, que per ara consta de cinc moviments, és una aproximació a la capital colombiana, Bogotà, i els seus habitants.

Ricardo Perea i Julio Lamaña presenten la seva sèrie de no-ficció, dividida fins ara en cinc moviments, que, a través del joc de muntatge de so enfront d’imatge, proposen un apropament interpretatiu a diversos espais de Bogotà i a com pensen els seus habitants.

Els films busquen, en els espais de la ciutat, veritats humanes que construeixen realitats. La no-ficció es considera aquí l’opció més adient per constatar que la realitat no existeix com a tal, només existeixen les persones i els seus punts de vista. La dissociació entre imatge i so no busca altra cosa que permetre a l’espectador colar-se en els intersticis de la narració perquè pugui contraposar-hi, a la vegada, el seu punt de vista. La interacció amb el públic és fonamental a l’hora de concebre cada un dels moviments.

Ricardo Perea i Julio Lamaña
Ricardo Perea i Julio Lamaña

Julio Lamaña, format com a cineclubista i vinculat al moviment des dels anys noranta, posa en relleu la seva experiència en la formació de públics com una de les motivacions de la seva faceta com a realitzador. Julio Lamaña (Barcelona) va ser fundador del Cineclub BEC (Barcelona Espai de Cinema) i secretari general de la Federació Internacional de Cineclubs. Sin titulo, el seu primer treball com a realitzador, es va presentar a l’Alternativa 2015. Ricardo Perea (Bogotá) porta 25 anys treballant en comunicació comunitària, realització audiovisual i fotografia.

Sin título
Sin título