L’ESCAC celebra els 25 anys a la Filmoteca

Eva

11/12/2019

Un cicle recull els principals talents que ha donat l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya el darrer quart de segle. Cadascuna de les nou sessions programades inclourà un curt i un llargmetratge de realitzadors com J.A. Bayona, Roser Aguilar, Àlex Pastor, Mar Coll, Kike Maíllo, Javier Ruiz Caldera o Elena Trapé, entre d’altres.

L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya ja ha fet un quart de segle, i per commemorar aquesta fita un cicle aplega els principals talents sorgits del centre, que s’ha convertit en una autèntica pedrera de la indústria cinematogràfica amb directors, guionistes, actors, productors, directors de fotografia, tècnics de so que hores d’ara es posen al servei de produccions cinematogràfiques arreu del món.

La inauguració del cicle, divendres 3 de gener a les 19.30 h a la Sala Chomón, inclourà els primers treballs produïts des de l’ESCAC: el curtmetratge Mis vacaciones, de J.A. Bayona, i el llargmetratge Lo mejor de mí, de Roser Aguilar, tots dos guardonats a festivals nacionals i internacionals. També hi assistiran la resta dels cineastes participants al cicle, dels quals en setmanes successives, els dijous de gener i febrer, es projectaran els primers treballs.

Es veuran curts i llargmentratges de Javier Ruiz Caldera, Mar Coll, Dani de la Orden, Patricia Font, Kike Maíllo, Alejandro Marzoa, Guillem Morales, Àlex Pastor, Sergi Pérez, Nely Reguera i Elena Trapé, que hi seran presents per presentar les sessions i mantenir un col·loqui amb el públic.

Des de la seva fundació, les produccions de l’ESCAC, tant de curts com de llargs, han aconseguit el reconeixement nacional i internacional de crítica i públic, amb més de 500 premis entre els quals: el Premi de la Crítica al Festival de Locarno 2007 (Lo mejor de mí, de Roser Aguilar); millor curtmetratge internacional al Festival de Sundance 2006 (La ruta natural, d’Àlex Pastor); millor curtmetratge al Festival Internacional de Mar del Plata 2003 (Treitum, de Javier Ruiz Caldera); menció especial del jurat al Festival de Venècia 2011 (Eva, de Kike Maíllo); tercer Premi Cinéfondation al Festival de Cannes 2015 (Víctor XX, d’Ian Garrido). A més, els graduats de l’ESCAC han estat distingits amb 37 Premis Gaudí i 21 Premis Goya, amb diversos Goya en la categoria de millor direcció novella en anys consecutius.

Sobre l’ESCAC

Fundada per Josep Maixenchs el 1994 a partir dels estudis del Centre Calassanç de formació professional, l’ESCAC va iniciar la seva activitat impartint el Graduat Superior en Cinema i Audiovisuals, el primer que s’impartia a l’estat espanyol. Els estudis, amb certificació oficial de la Universitat de Barcelona, es van traslladar el 2003 de les Escoles Pies de Sarrià a la ciutat de Terrassa, on actualment ocupa els edificis de la Farinera i el Vapor Universitari.

Des de la seva fundació, a l’escola s’han format més de 5.500 alumnes de 23 nacionalitats, que han contribuït a l’enriquiment cultural de la comunitat ESCAC.

 

Amb la col·laboració de:

Logo ESCAC