Premsa

Pablo García Canga tanca l’edició 2021 del cicle ‘Dies curts’

Pablo García Canga

04/06/2021

El cineasta presentarà la totalitat de la seva filmografia en tres sessions. García Canga també presentarà, dijous 17 de juny a les 19.00 h a la Biblioteca del Cinema, el seu llibre ‘Ozu, Multitudes’.

El cicle Dies curts arriba aquest mes de juny al final de la seva primera edició amb Pablo García Canga. Aquest nou espai dedicat al curtmetratge i les cinematografies més properes, ha convidat mitja dotzena d’autores i autors emergents o poc presents als circuits majoritaris d’exhibició, que han presentat una selecció de la seva obra i han compartit els processos de creació.

Un espai de trobada i descoberta que en aquesta primera edició de 2021 ha comptat amb Marc Ferrer, Carolina Astudillo, Dostopos (Ana Pfaff i Ariadna Ribas), Pilar Monsell, Luis López Carrasco i Pablo García Canga.

Resulta fascinant pensar que els textos, els llibres o les pel·lícules es creen en un context i un moment determinats, però que un cop projectades i llegides prenen vides i camins infinits depenent de les mans a les quals vagin a parar.

Pablo García Canga és un cineasta que també escriu, pensa, programa i parla de cinema quan en té ocasió. Les seves pel·lícules poden néixer i créixer amb un article, de vegades amb una pel·lícula antiga, de vegades amb una carta o la història que algú li ha explicat de passada. Tot i que ell sembla estar sempre prestant l’atenció que es mereixen les coses més subtils. Podem pensar que és un cineasta de la paraula, un guionista avesat als diàlegs i que domina l’escriptura, però en el seu cinema també hi trobem cossos, mans, gestos i espais amb els quals ens acostem a entendre què significa estimar, trobar-se, perdre’s i, en definitiva, sentir.

La nuit d’avant
La nuit d’avant

Pablo García Canga serà present en tres sessions de passi únic on es podrà veure tota la seva obra com a director, des dels seus inicis abans de començar l’escola de cinema fins a les darreres i reconegudes creacions. Una oportunitat única per conèixer i dialogar amb aquest cineasta nascut a Madrid el 1981 i diplomat en direcció de cinema per La Fémis, l’Escola Nacional Superior de Cinema de França. A més a més, Pablo García Canga ha treballat com a traductor i escriu per a revistes de cinema com Lumière i llibres col·lectius. L’any 2020, es publica el seu darrer llibre, Ozu, Multitudes, que aprofitarà per presentar en un acte especial a la Biblioteca del Cinema.