Premsa

Reobertura progressiva de les activitats públiques de la Filmoteca de Catalunya

04/06/2020

La Biblioteca de la Filmoteca de Catalunya obrirà als matins, de 10 a 14 h, per al servei de prèstec amb cita prèvia a partir de dimarts 9 de juny i presencialment amb aforament reduit a partir de dimarts 23. L’exposició ‘David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini’ reobre el dimarts 9 de juny i es prorroga fins al 30 d’agost, amb horari ampliat: de dimarts a diumenge de 16 a 21 h, i també els matins de dimarts a divendres, de 10 a 14 h. Les projeccions tornaran a les dues sales, Chomón i Laya, el divendres 26 de juny amb tres sessions diàries.

Els serveis de la Filmoteca de Catalunya s’aniran reactivant esglaonadament a partir de dimarts 9 de juny. L’activitat s’adequarà a les mesures d’accés, higiene i control dels aforaments que determini la normativa en cada fase de la desescalada.

 

La Biblioteca del cinema reobre dimarts 9 de juny

La Biblioteca de la Filmoteca de Catalunya tornarà a oferir el seu servei a partir de dimarts 9 de juny. En una primera fase, es reprendrà el servei de préstec, amb cita prèvia, els matins de dimarts a divendres, de 10 a 14 h. La reserva de cita es pot fer per telèfon 935671070/935673571 (horari d’atenció telefònica de 10 a 14 h, de dimarts a divendres) o correu electrònic: bibliofilmoteca.cultura@gencat.cat

L’obertura presencial de la Biblioteca, amb aforament reduït a 24 persones, es produirà el dimarts 23 de juny, també en horari de matí, de 10 a 14 h.

 

L’exposició ‘David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini’ torna dimarts 9 de juny

L’exposició, un homenatge de David Lynch a l’obra de Federico Fellini coincidint amb el centenari del naixement del cineasta italià, va haver de tancar les portes el 13 de març amb motiu de les mesures sanitàries per lluitar contra la Covid 19, quan ja havia rebut més de dos mil visitants.

La mostra, que es va inaugurar el 6 de febrer i estava programada fins al 31 de maig, reobrirà el dimarts 9 de juny i prorroga les dates d’exhibició fins al 30 d’agost. L’horari també s’amplia per facilitar les visites: a més de les tardes de dimarts a diumenge, de 16 a 21 h, també es podrà visitar els matins de dimarts a divendres, de 10 a 14 h. L’entrada és gratuïta. L’aforament s’adequarà al que marqui la normativa en cada fase de la desescalada.

L’exposició inclou dotze litografies creades per Lynch l’any 2018 al taller Item Éditions de París des de l’admiració a la figura de Federico Fellini i, més particularment, a un dels seus films més emblemàtics: 8 ½. Complementen l’exposició dotze dibuixos originals fets pel mateix Fellini i procedents de la Fellini Foundation for Cinema. En la mostra es projecta el documental David Lynch: The Art of Life (Jon Nguyen, 2016).

Cartell expo Lynch Fellini prorrogada

 

Programació de les sales a partir de divendres 26 de juny

Les projeccions a les dues sales de la Filmoteca al Raval, Chomón i Laya, es reprendran el divendres 26 de juny, amb aforaments ajustats al que determinin les fases de la desescalada, localitats numerades i prioritat a la venda en línia.

Durant els mesos de juliol i agost, es programaran tres sessions diàries, de dimarts a diumenge, en horari 16.30 h (Chomón), 19.00 h (Laya) i 20.00 h (Chomón). Properament s’anunciarà la programació per a aquesta reobertura.