Premsa

Setmana del Cineclubisme Català

23/09/2020

Setena edició d’aquesta trobada anual, en què també es lliuraran els Premis José María Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs, entre d’altres el de la millor pel·lícula catalana de l’any a ‘Els dies que vindran’, de Carlos Marques-Marcet.

De l’1 al 7 d’octubre la Filmoteca de Catalunya acollirà la setena edició de la Setmana del Cineclubisme Català, un dels principals esdeveniments del moviment cineclubista dels territoris de parla catalana. Com cada any, en aquesta edició es lliuraran els tres Premis José María Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs (FCC): a la millor pel·lícula catalana de l’any, a la persona o entitat especialment vinculada amb els cineclubs catalans i al fet cineclubista de l’any.

La programació l’obrirà, dijous 1 d’octubre a les 20.00 h a la Sala Chomón, el film guardonat amb el Premi José María Nunes a la millor pel·lícula catalana de l’any, Els dies que vindran, de Carlos Marques-Marcet. El mateix director la presentarà en una sessió en què també es lliuraran la resta dels premis, amb la participació de Tariq Porter, president de la Federació Catalana de Cineclubs, una associació que actualment aplega al voltant d’una cinquantena de cineclubs, demostració de la vitalitat del moviment.

Divendres 2 d’octubre a les 18.00 h a la Sala Laya, la guanyadora del premi a la persona especialment vinculada als cineclubs catalans en l’edició de l’any passat, Imma Merino, presentarà el film que ha triat per a la setmana d’aquest any, Madame de... de Max Ophüls, mentre que dissabte 3 d’octubre a les 18.00 h a la Sala Laya, el director colombià Guillermo Quintero presentarà el seu documental Homo Botanicus, on quinze anys després d’abandonar la biologia visita el seu antic professor, el botànic Julio Betancur. Amb ell i el seu nou deixeble torna als boscos tropicals de Colòmbia per explorar una vegada més la seva passió per aquesta ciència.

La programació de la Setmana es completa amb una pel·lícula presentada pel Cineclub La Ràpita, Lost in Translation, de Sofia Coppola; un film provinent del catàleg de FilmoXarxa, Smuggling Hendrix, de Marios Piperides (Xipre, 2018), i la guanyadora del Premi Don Quijote de L’Alternativa del 2019, Swarm Season (Sarah J. Christman, 2019).