Terceres Jornades sobre el Patrimoni Sonor i Audiovisual

Terceres Jornades sobre el Patrimoni Sonor i Audiovisual

11/10/2021

Els propers 28 i 29 d’octubre de 2021, la Filmoteca de Catalunya coorganitzarà amb la Biblioteca de Catalunya i l’Arxiu Nacional de Catalunya les terceres jornades sobre el Patrimoni Sonor i Audiovisual amb la voluntat de donar continuïtat a la iniciativa del 2018 de crear un espai de coneixement, debat i presentació d’experiències per als diferents professionals i estudiants de l’àmbit del patrimoni sonor i audiovisual.

El patrimoni sonor i audiovisual és un testimoni viu de l’herència cultural de les societats, que presenta una diversitat especial de tipologies i característiques, vinculades al seu contingut, gestió, suports i procedències

La degradació física dels suports sonors i audiovisuals i l’obsolescència tecnològica que afecta els aparells que els reprodueixen, genera un escenari d’incertesa sobre l’esperança de vida dels suports. El control de les condicions ambientals on s’emmagatzemen poden retardar aquest procés, però no evitar-lo. 

La indefinició de la legislació actual sobre patrimoni sonor i audiovisual, comporta la necessitat d’establir pautes de gestió: d’ingrés i adquisicions, de descripció i catalogació, de digitalització i preservació, etc. 

El gran nombre de persones inscrites a les anteriors Jornades sobre patrimoni sonor i audiovisual, i per a donar resposta a les necessitats i a problemàtiques diverses amb què es troben tots els professionals que gestionen aquest patrimoni, plantegem aquestes terceres Jornades. 

Les Jornades, organitzades conjuntament entre la Filmoteca de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya es desenvoluparan en les tres seus.     

La participació en les Jornades és gratuïta, però requereix inscripció prèvia.    

Les ponències es transmetran en continu a través dels canals de Youtube de les tres institucions.

 

Biblioteca de Catalunya    ANC     Filmoteca de Catalunya