Premsa

Un cicle posa el focus en el la vitalitat del cinema coreà

Foto Flandersui gae

12/02/2020

El cicle presenta sis títols destacats provinents de Corea del Sud, amb la col·laboració de la revista digital CineAsia i Casa Àsia. Entre d’altres, s’hi podrà veure el primer llargmetratge del recent triomfador dels Oscar Bong Joon-ho, ‘Flandersui gae’ (‘Barking Dogs Never Bite’).

Ara que el cinema coreà està en boca de tothom pel triomf de Parásitos, de Bong Joon-ho, en la darrera cerimònia dels Oscar, l’habitual tràveling pel cinema asiàtic que presenta la Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de la revista digital CineAsia, posa el seu focus molt oportunament en aquesta cinematografia, que ja fa temps que s’ha guanyat el reconeixement de la crítica i en festivals internacionals, no tant a les nostres cartelleres, on poc a poc va fent-se un lloc per deixar de ser un gran desconegut.

El cicle, que compta amb el suport de la Casa Àsia, s’inaugura divendres 21 de febrer a les 19.30 h a la Sala Chomón amb la projecció d’Ansisung (The Great Battle, 2018), de Kim Kwang-shik, un film històric d’acció, amb escenes èpiques de batalles que tallen l’alè, inèdit entre nosaltres. La sessió comptarà amb la presència del cónsol general adjunt de Corea del Sud a Barcelona, Junho Choi, la coordinadora de política, societat i programes educatius de Casa Àsia, Yasmin Paricio, el fundador de CineAsia i expert en cinema asiàtic, Enrique Garcelán, i el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.

També es podrà veure un clàssic del cinema coreà d’aire neorealista, Jiokhwa (Flower in Hell, 1958), de Shin Sang-ok, centrat en les dures condicions de vida de les prostitutes en el Seül de postguerra. D’un dels pocs cineastes coreans que ha estrenat amb regularitat al nostre país, Kim Ki-duk, es recupera la poètica i espiritual Bom, yeoreum, gaeul, gyeoul, geurigo, bom (Primavera, verano, otoño, invierno... y primavera, 2003). I també forma part de la programació el debut en el llargmetratge de del recent triomfador dels Oscar de Hollywood, Bong Joon-ho, Flandersui gae (Barking Dogs Never Bite, 2000), on ja mostrava la crítica a les diferències de classes, amb altes dosis d’humor negre, que ha convertit Parásitos en un èxit planetari.

El cicle coincideix i complementa el curs “El cine coreano: un paseo por la historia de Corea”, que organitzen CineAsia i Casa Àsia, i algunes sessions tindran presentació i debat posterior a càrrec de representants de CineAsia.