Premsa

La Filmoteca arrenca l’any amb el pòdcast Viatge a Júpiter

18/01/2023

Una proposta presentada per Marta Armengou per conèixer el més destacat de la programació mensual de la Filmoteca.

Viatge a Júpiter, el pòdcast de la Filmoteca és una iniciativa que comença aquest gener i que, un cop al mes, oferirà una selecció del més destacat de tot allò que ha passat i que passarà a la Filmoteca de Catalunya, incloent-hi diferents seccions amb entrevistes en profunditat i/o directes, així com reportatges sobre temàtiques concretes.

L’objectiu no és només repassar allò que s’hi veurà, sinó allò que no es projecta a les pantalles, però que també forma part de l’univers de la Filmoteca, com són els diversos oficis i les múltiples activitats que hi tenen lloc. Estarà disponible a Spotify i Ivoox.  

El primer capítol és un especial allunyat del format que tindran la resta de capítols, però que volíem iniciar-lo fent un repàs a la programació del 2023, amb una entrevista amb el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, destacant els grans eixos de la programació de cinema i els noms dels cineastes que ens acompanyaran en el decurs del 2023; l’exposició ‘Manoel de Oliveira, fotògraf’, que es pot veure a la Filmoteca fins al 19 de març, ocupa també lloc destacat així com la restauració feta pel Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya de la pel·lícula “Érase una vez...”, una producció catalana d’animació realitzada per Josep Escobar, amb direcció artística d’Alexandre Cirici Pellicer, estrenada a l’últim Festival de Sant Sebastià. 

La conducció de Viatge a Júpiter va a càrrec de Marta Armengou, llicenciada en Comunicació Audiovisual, amb més de vint anys d'experiència treballant en l'àmbit de la cultura en general i del cinema en particular. Durant tretze anys va dirigir el programa de cinema ‘La Cartellera’ de Betevé. Actualment, col·labora per a diferents mitjans de comunicació, com ara ‘La Finestra Indiscreta’ i el pòdcast de temàtica LGTBIQ+ de Catalunya Ràdio; la publicació digital 'Cultura Revista SGAE', que combina amb la participació com a programadora de festivals, conferenciant, presentadora i moderadora en esdeveniments cinematogràfics. 

Amb aquesta iniciativa, la Filmoteca s’incorpora a la xarxa de pòdcasts culturals impulsats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació del Programa anual 2023 aquí.