Premsa

‘Vivim el Barri’, taller de creació i reflexió cinematogràfica per a joves del Raval

Taller Vivim el barri 2022

28/05/2023

Del 19 al 26 de juliol un grup de joves del barri del Raval de Barcelona participaran al taller, organitzat per la Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Tot Raval i dinamitzat per la Cooperativa la Selva. El divendres 28 de juliol al matí es farà la presentació dels curtmetratges resultants del taller en una sessió a la Filmoteca oberta al públic, presentada pels i les joves creadores.

Per tercer any consecutiu, la Filmoteca de Catalunya organitza el Taller d’experimentació cinematogràfica Vivim el barri, adreçat a joves de 16 a 20 anys del barri del Raval de Barcelona o a persones vinculades a associacions i espais del barri. El taller es desenvolupa durant una setmana, del 19 al 26 de juliol de 2023, i comptarà amb la dinamització de la cooperativa La Selva.

Els vuit dies del taller els i les joves participants viuran el procés de creació d'un  curtmetratge documental, amb la visita i l’acompanyament de diverses cineastes. El curs es realitzarà entre l’Arts Santa Mònica i la Filmoteca de Catalunya i compta amb la participació d’entitats, instituts públics i col·lectius del barri del Raval de Barcelona.

Vivim el barri 2022

El grup treballa tots els processos de l’elaboració d’una pel·lícula: guió, localitzacions, rodatge, muntatge, creació de la banda sonora, i el resultat de l’activitat són tres curtmetratges que es podran veure a la Filmoteca en una sessió especial i oberta al públic el divendres 28 de juliol al matí.

Els objectius d’aquesta activitat, que coordinen els serveis educatius de la Filmoteca de Catalunya, són:

-    Fer accessible la formació al voltant del cinema, un espai que tradicionalment requereix de mitjans professionals d’alt cost i d’una alta especialització tècnica.
-    Incidir en el pensament crític, la sensibilització i la presa de consciència sobre assumptes urgents com el feminisme, l’ecologia, l’antiracisme i l’antifeixisme a través de l’experimentació cinematogràfica.
-    Apropar i expandir allò que fa la Filmoteca de Catalunya en el seu vessant educatiu i cinematogràfic.
-    Impulsar un espai de creació amb persones joves del barri del Raval i donar cabuda als seus interessos artístics i creatius a través de la coneixença d’altres joves i de professionals del món del cinema.

Inscripcions obertes a través d’aquest formulari.

 

#RavalEstiuEducatiu

 

Amb la col·laboració de:

Tot Raval