Premsa

Vols formar part del jurat cinematogràfic més gran d’Europa? Participa!

Premi Públic Jove Europeu 2022

10/10/2022

Viu una jornada irrepetible fent de jurat del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu. Si tens entre 12 i 14 anys, participa en la votació!

Logo YAA2022

 

PREMI DEL PÚBLIC JOVE EUROPEU
EFA YOUNG AUDIENCE AWARD
#YAA2022

Diumenge 13 de novembre de 2022
Filmoteca de Catalunya. Sala Chomón
A partir de les 9.00 h del matí

 

La Filmoteca de Catalunya s’afegeix a la celebració d’aquest premi, organitzat per l’Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, per vuitè any consecutiu, en una edició que es farà a la seu de la Filmoteca de Catalunya.

Busquem joves d’entre 12 i 14 anys, amants del cinema, que el proper diumenge 13 de novembre vulguin fer de jurat al Premi del Públic Jove Europeu instituït per l’Acadèmia del Cinema Europeu, juntament amb centenars de joves d’arreu d’Europa.

El jurat jove ha de decidir el premi a millor pel·lícula juvenil europea de l’any entre els tres films nominats:

•    Animal. França. Documental
•    La reina de la comèdia. Suècia. Ficció
•    Els somnis són com tigres salvatges. Alemanya. Ficció

Veure tres bones pel·lícules europees amb caràcter de preestrena, passar un dia entre amics i companys amants de cinema, parlar sobre els tres films candidats, decidir quina és la millor pel·lícula europea de caràcter juvenil i alhora conèixer millor la Filmoteca de Catalunya és una experiència nova, diferent, en un marc europeu que no podeu deixar de viure. Les projeccions seran en versió original subtitulada.

Els joves esteu convidats a dinar a la Filmoteca i podeu anar acompanyats de dos adults que podran assistir a les projeccions, però no als debats ni al dinar. Abans de cada projecció, els monitors i les monitores de Drac Màgic introduiran les pel·lícules, proposant tècniques per analitzar-ne les imatges i el contingut, i conduiran el debat després de cada visionat.

Al final, quan el jurat les hagi vist totes tres, tindrà lloc la votació secreta. Dos membres del jove jurat de Barcelona seran els portaveus del jurat. El director i les directores de les tres pel·lícules es trobaran reunits a la ciutat alemanya d’Erfurt esperant el veredicte. L’acte de lliurament del Premi es podrà seguir en directe a les 20.00 h a través del web dels premis. http: yaa.europeanfilmawards.eu

Els aspirants a participar-hi han de fer una inscripció, que inclou les dades dels pares o responsables legals.

Cal omplir aquest formulari. (Inscripció oberta fins al 7 de novembre)

L’Acadèmia del Cinema Català, membre de la xarxa d’acadèmies de cinema europeu, col·labora un cop més en l’organització de la jornada, convidant una jove intèrpret a compartir la seva experiència amb els assistents. L’actriu Maria Morera, protagonista dels films Libertad de Clara Roquet i La Vida sense la Sara Amat de Laura Jou, i de les sèries de Televisió de Catalunya Cucut i Buga Buga. Per gentilesa de l’Acadèmia de Cinema Català i de Filmin, entre tots els inscrits se sortejaran tres abonaments mensuals a FilminCat.

 

Les tres nominades de 2022 són...

 

Animal
CYRIL DION, 2020. Int.: Bella Lack, Vipulan Puvaneswaran. França. VOSE. 105'. DCP.

Animal

Els adolescents Bella i Vipulan viatgen per reunir-se amb científics i activistes d’arreu del món, buscant una altra manera de conviure amb altres espècies, com a cohabitants  i no com a depredadors.

 

Els somnis són com tigres salvatges
LARS MONTAG, 2021. Int.: Shan Robitzky, Annlis Krischke, Murali Perumal, Sushila Sara Mai, Irshad Panjatan. Alemanya. VOSE. 95’. DCP.

Els somnis són com tigres salvatges

Ranji és un nen de dotze anys de Mumbai a qui li encanta Bollywood. Les pel·lícules de la indústria cinematogràfica índia, amb les seves cançons i passos de ball encomanadissos, el fan feliç, com a milions de compatriotes. L’única cosa que desitja és posar-se davant de la càmera amb el seu heroi, la superestrella Amir Roshan. Però el seu gran desig sembla inabastable quan els seus pares li parlen del seu somni d’emigrar a la llunyana Alemanya.

 

La reina de la comèdia
SANNA LENKEN, 2022. Int.: Sigrid Johnson, Oscar Töringe, Anna Bjelkerud, Camila Bejarano Wahlgren, Iggy Malmborg, Alexandro Soltani, Doreen Ndagire. Suècia. VOSE. 93'. DCP.

La reina de la comèdia

Sasha, una noia de 13 anys, ha decidit ser monologuista. Sobretot vol fer riure al seu pare, que plora a la dutxa quan creu que ningú no l'escolta. A casa, tot li recorda a la mare, que ja no viu. Porta la pena per dintre, però Sasha no plora. En secret, escriu una llista de tot allò que cal fer per sobreviure al dol: afeitar-se el pèl, deixar de llegir llibres, rebutjar al cadell més bonic del món i, sobretot, esdevenir una reina de la comèdia. Logos YYA2022

Amb la col·laboració de:

Logo Acadèmia del Cinema Català

Logo European Commission

Logo Any Europeu de la Joventut