David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini

© Item éditions

06/02/2020 - 30/08/2020

Imatge: © Item éditions

Contingut

Dotze litografies creades per David Lynch l’any 2018 al taller Item Éditions (París) com a homenatge a la figura de Federico Fellini i, més particularment, a un dels seus films més emblemàtics: 8 ½. Complementen l’exposició dotze dibuixos originals fets pel mateix Fellini i procedents de la Fellini Foundation for Cinema.  En la mostra es projecta el documental David Lynch: The Art Life (Jon Nguyen, 2016), que també es podrà veure dissabte 7 de març a les 19.00 h a la Sala Laya.

 

La sèrie 8 ½

És un homenatge centrat en l’escena final de 8 ½. Per a Fellini es tracta d’un final feliç que manté viva l’esperança de l’arribada d’un altre projecte en un punt en què, enmig d’un escenari de muntanyes russes, s’ha redescobert la inspiració. David Lynch reprèn aquest tema amb una aparent fidelitat a la font... Ara bé, quan n’examinem les obres més de prop, les sèries de litografies —que juguen amb les tintes i els contrastos entre llums i ombres— ens fan aturar al davant d’imatges que ens pensàvem que coneixíem i que ens conviden a imaginar un final nou per a aquesta escena concreta del llargmetratge de culte del director italià. Sens dubte, totes deu obres constitueixen un homenatge esplèndid cap a Fellini. Tanmateix, David Lynch també posa en qüestió tot aquest món de l’espectacle fellinià, potser més fosc del que podria semblar... 

 

Els dibuixos de Fellini

Abans de cada projecte cinematogràfic, el cineasta feia múltiples dibuixos per tal d’identificar els personatges, els decorats i noves formes. Aquests esbossos formaven un extens llibre de notes i constituïen un pas clau dins del procés creatiu. David Lynch ha seleccionat dotze dibuixos del Maestro en consonància amb la seva pròpia obra de la col·lecció de la Fellini Foundation for Cinema (Sion, Suïssa).

Horari

A partir del 9 de juny

De dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00h

De dimarts a diumenge, de 16.00 a 21.00 h

Entrada gratuïta

Visites guiades per a grups (mínim 10 persones, màxim 20 persones): 2 €

Material audiovisual

 

Item éditions DL Item éditions DL Item éditions

© Item éditions - DL

 

 

 

 

 

 

Crèdits

Comissariat:

Nicolas Rouiller

 

Producció:

Creative Stage

 

amb la col·laboració de:

Fellini Foundation for CinemaIICMAECI