Elena Duque | Curtmetratges

Mar de Coral

Entre els seus curtmetratges d’animació i experimentals destaquen La mar salada (2014), Valdediós (2019) i Colección privada (2000), tots ells seleccionats en diversos festivals internacionals. És, també, l’autora de la capçalera de Dies curts 2023.

A la Filmoteca, podrem veure i comentar amb ella aquestes i altres peces, inclosa la seva darrera pel·lícula, Mar de coral (2022), a més d’una mostra del treball realitzat dins del projecte que desenvolupa al Centro de Residencias Artísticas de Matadero Madrid, titulat Hacer/ver, en què assaja maneres possibles de relacionar el cinema i la pintura des de la materialitat.

Per una banda la pel·lícula en súper-8 Ojitos mentirosos, en què els Trompe-l'œil arquitectònics de Madrid donen lloc a una investigació cinemàtica sobre aquest gènere pictòric basat en “enganyar l’ull” de qui el contempla.

Per l’altra, mostrarem una part de la performance Curso de pintura rápida para principiantes, en la qual veurem un quadre/pel·lícula que es pinta en directe mentre és projectat.

Amb la col·laboració de

Marvin Wayne

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Divendres 21 Abril 2023 · 19:00  Presentació a càrrec d’Elena Duque, en companyia de Gloria Vilches (responsable de Xcèntric, el cinema del CCCB)