L'albero degli zoccoli

L'arbre dels esclops

Ermanno Olmi · 1977 · 186'

L'albero degli zoccoli (Ermanno Olmi, 1978)

Fitxa tècnica

Direcció Ermanno Olmi
Interpretació Luigi Ornaghi, Francesca Moriggi, Omar Brignoli, Antonio Ferrari, Teresa Brescianini, Giuseppe Brignoli, Carlo Rota, Pasqualina Brolis, Massimo Fratus
Producció Itàlia
Any 1977
Versió VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Durada 186'
Format DCP

Amb la meticulositat del documental, Olmi ens conta la història d'una família que haurà de deixar la casa dels amos on treballen per culpa d'un esclop i l'arbre que el va originar.

"Un film contemplatiu, reflexiu, serè, però no idíl·lic, ni nostàlgic, ni indiferent. No tracta de convèncer-nos que qualsevol temps passat fou millor, ni de presentar la dura vida pagesívola com un paradís perdut, ni de commoure'ns o indignar-nos per la trista sort dels treballadors del camp. No pretén demostrar res, ni tan sols argumentar a favor o en contra d'una tesi o altra, ni de fer una paràbola sobre situacions actuals. Tracta simplement, de mostrar, de recordar com era la vida rural a Itàlia, en una regió molt concreta (els voltants de Bèrgam), l'any 1898. I aquesta data ens porta a una figura literària espanyola amb la qual té molt a veure la pel·lícula: Azorín, a qui, sens dubte li hagués agradat la puntillista, tranquil·la, modesta i precisa obra d'Olmi" (Miguel Marias).

Palma d'Or al Festival de Cannes, entre molts d'altres premis.

Amb la col·laboració

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Divendres 22 Juny 2018 · 17:00   Divendres 29 Juny 2018 · 19:30  
Sessions
Diumenge 18 Setembre 2022 · 17:30   Dimarts 20 Setembre 2022 · 20:00  Presentació a càrrec de Paco Poch