Malditos

Elena Goatelli, Ángel Esteban ; Coreografia: Compañía Malditos · 2020 · 77'

Malditos

Fitxa tècnica

Direcció Elena Goatelli, Ángel Esteban ; Coreografia: Compañía Malditos
Interpretació Alberto Velasco, Ana Talenti, Carmen Del Conte, Guillermo Barrientos, José Luis Ferrer.
Producció Itàlia-Espanya
Any 2020
Versió VE (Versió original en castellà)
Durada 77'
Format Arxiu digital

Inspirada lliurement en la pel·lícula de Sydney Pollack They Shoot Horses, Don’t They? (1969), es tracta d’una competició real i en directe que explora el concepte de macabre cabaret de les maratons de ball americanes durant la Gran Depressió a finals dels anys vint. Durant més de 80 actuacions i en el curs de tres anys, el grup s’enfronta a l’esgotament físic i psicològic, que dona lloc a fortes tensions internes.

Els directors proposen al grup enregistrar la seva vida quotidiana, i durant tres anys recullen i arxiven els materials de vídeo i àudio, fins al moment en què decideixen convocar la companyia per gravar una última actuació.

A partir del concepte de reality show, transformat en narrativa documental, explorant el binomi persona-personatge i individu enfront de col·lectiu, Malditos mostra la deriva del grup, entre èxit, fracàs, fama i competició, entrellaçant elements del cinema del real amb la representació escènica, en un ball frenètic en el qual ficció i realitat acaben col·lapsant.

Estrena a Catalunya.

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dimarts 14 Setembre 2021 · 20:00  Presentació a càrrec d'Elena Goatelli i Ángel Esteban