Malditos

Elena Goatelli, Ángel Esteban ; Coreografia: Compañía Malditos · 2020 · 77'

Malditos

Fitxa tècnica

Direcció Elena Goatelli, Ángel Esteban ; Coreografia: Compañía Malditos
Interpretació Alberto Velasco, Ana Talenti, Carmen Del Conte, Guillermo Barrientos, José Luis Ferrer.
Producció Itàlia-Espanya
Any 2020
Versió VE
Durada 77'
Format Arxiu digital

Inspirada lliurement en la pel·lícula de Sydney Pollack They Shoot Horses, Don’t They? (1969), es tracta d’una competició real i en directe que explora el concepte de macabre cabaret de les maratons de ball americanes durant la Gran Depressió a finals dels anys vint. Durant més de 80 actuacions i en el curs de tres anys, el grup s’enfronta a l’esgotament físic i psicològic, que dona lloc a fortes tensions internes.

Els directors proposen al grup enregistrar la seva vida quotidiana, i durant tres anys recullen i arxiven els materials de vídeo i àudio, fins al moment en què decideixen convocar la companyia per gravar una última actuació.

A partir del concepte de reality show, transformat en narrativa documental, explorant el binomi persona-personatge i individu enfront de col·lectiu, Malditos mostra la deriva del grup, entre èxit, fracàs, fama i competició, entrellaçant elements del cinema del real amb la representació escènica, en un ball frenètic en el qual ficció i realitat acaben col·lapsant.

Estrena a Catalunya.

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dimarts 14 Setembre 2021 · 20:00  Presentació a càrrec d'Elena Goatelli i Ángel Esteban