Seqüències fantasma d’una fi del món

Any 2001, quatre activistes s’amaguen a la muntanya. Cada matí, es desplacen cap a la zona baixa de la vall i, perforant els troncs amb un trepant, introdueixen barres de metall i vidre a l’interior dels arbres.  

Any 2004, un guarda forestal recorre en bicicleta la carretera vella de la vall amb una càmera a la mà i una aixada penjada al maluc. En arribar a un revolt, s’atura i comença a cavar al voltant d’un arbret fins que l’extreu de la terra i se l’endú.

Aquestes i altres seqüències van succeir a la vall d’Arce (Navarra), coincidint amb l’imminent ompliment del pantà d’Itoiz, el qual va inundar 1.100 hectàrees, set pobles i tres reserves naturals.

Dues dècades més tard, comencem a buscar rastres (videogràfics, topogràfics, de materials corporals, etc) de les formes de resistència individuals i col·lectives que es van enfrontar a la construcció de l’embassament d’Itoiz. Aquestes empremtes componen un relat fantasmàtic, un espai per sortir de l’encreuament entre la fatalitat del final i el deliri del progrés infinit.

En col·laboració amb el festival ZIP, la setmana de creació contemporània del TNC

Amb la col·laboració

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Divendres 17 Juny 2022 · 19:30  Conferència performativa de Maddi Barber i Mirari Echavarri