Sessió Luis Ospina

cop. Óscar Monsalve

Oiga vea!
CARLOS MAYOLO, LUIS OSPINA, 1971. Colòmbia. VE. 26'. Arxiu digital.  

Retrat de la ciutat de Cali i els seus habitants durant la celebració dels Jocs Panamericans del 1971, font de contrastos entre el cost de l’esdeveniment i la modesta quotidianitat local. El curtmetratge observa i pregunta, captura l’alè vital des dels barris perifèrics fins als estadis, des del control social fins a l’alegria popular.

Agarrando pueblo
LUIS OSPINA, CARLOS MAYOLO, 1978. Int.: Luis Alfonso Londoño, Carlos Mayolo, Ramiro Arbeláez, Eduardo Carvajal, Javier Villa, Fabián Ramírez, Astrid Orozco, Jaime Cevallos. Colòmbia. VE. 27'. Arxiu digital.    

Una pel·lícula cabdal en la història del documental. Uns cineastes volten per Cali per retratar la intransformable pobresa de la ciutat i dels seus habitants. Amb arrels en el cinéma vérité (i en el cinema mentiré), d’aquest curtmetratge va néixer el terme pornomisèria, concepte, encara avui, en plena vigència.

Síndrome de los quietos
LEÓN SIMINIANI, 2021. Espanya-Colòmbia. VE. 31'. Arxiu digital.

Assaig, relat multimèdia, pel·lícula del futur i també del passat, Síndrome de los quietos parteix de complicitats cinematogràfiques amb el cineasta Luis Ospina. L’aproximació al seu llegat obre un marc per entendre Colòmbia i la seva història, sumant-hi opinions de candidats a la presidència i d’escriptors, tot procurant esbrinar una misteriosa síndrome de la quietud en un país que és força mogut.

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dissabte 26 Febrer 2022 · 16:30  Conferència posterior a càrrec de Maria Luna Rassa, docent i investigadora, i Jorge Caballero, docent i realitzador. Dimarts 1 Març 2022 · 19:30