Shadows

John Cassavetes · 1959 · 87'

Cicle: Sessions especials.

Shadows

Dimarts 25 Febrer · 18:30

Presentació a càrrec de Quim Casas

Sala Laya

calendario

Fitxa tècnica

Direcció John Cassavetes
Interpretació Ben Carruthers, Lelia Goldoni, Hugh Hurd, Rupert Crosse, Anthony Ray, Dennis Sallas, Tom Allen, David Pokitillow, David Jones, Pir Marini, Victoria Vargas
Producció EUA
Any 1959
Versió VOSE
Durada 87'
Format DCP

És el primer film de Cassavetes, rodat en 16 mm, amb un guió improvisat i pocs mitjans. És un drama realista sobre certes persones de Manhattan a la recerca de la seva identitat.

L'esperit d'independència i la necessitat de reflectir una realitat miserable el van convertir en un títol capdavanter del cinema independent. "Amb Shadows hem procurat fer quelcom completament diferent, en el sentit que hem improvisat no només les paraules sinó també les emocions i els moviments. També l'operador improvisava i havia de seguir els artistes, de manera que l'actor podia moure's quan i on volgués. Aleshores va ocórrer una cosa estranya i interessant: la càmera, seguint els actors, ho feia d'una manera excel·lent, fàcil i senzilla, perquè les persones tenen un peculiar ritme natural. En canvi, quan han d'interpretar quelcom seguint un esquema tècnic, la seva interpretació comença a fer-se artificiosa i, encara que es disposi de molt temps, la càmera té dificultats per seguir-los" (John Cassavetes).

 

amb la col·laboració de:

Logo Editorial UOC

Altres cicles que han programat aquest film