Visita comentada a l'exposició "Fora de casa" a càrrec de Péter Forgács

Delmiro de Caralt i Pilar de Quadras

Péter Forgács (Budapest, 1950) ha construït un univers propi que ha estat descrit com una “barreja d’antropologia, teatre, documental i diari privat”.

El seu cinema s’endinsa en la memòria col·lectiva europea del segle XX a partir de filmacions privades i d’imatges inèdites provinents d’arxius, inclòs el de la Filmoteca de Catalunya. És mitjançant el found footage i la seva interpretació personal que el cineasta dota esdeveniments històrics traumàtics d’una nova perspectiva.

Manipula les imatges i l’ordre dels esdeveniments i afegeix efectes de so, veus en off o música evocadora, però no treu la filmació de context. Tal com afirma la videoartista Joanne Richardson, “atorga a l’arxiu privat una dimensió ontològica, convertint-lo en una reflexió sobre la naturalesa de la memòria, la construcció de la història i la fenomenologia de la mateixa creació cinematogràfica”.

Forgács, s’endinsa en la memòria col·lectiva europea del segle xx a partir de filmacions privades i imatges inèdites provinents de diversos arxius tot dotant els esdeveniments històrics traumàtics d’una nova perspectiva.

La visita serà en anglès.

Activitat gratuïta amb aforament limitat.

Inscripció prèvia a: filmoteca.taquilla@gencat.cat
 

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dijous 14 Març 2024 · 19:00  Visita guiada a càrrec de Péter Forgács (en anglès)