Sessió doble: El largo viaje hacia la ira + Lola vende cá

Programa: Flamenca Barcelona.

Dimecres 19 Maig 2021 · 19:00

Amb acompanyament de la bailaora Karen Lugo

Sala Laya

calendario

"El cinema de Llorenç Soler és impagable. En els dos films que presentem ens dona un retrat verdader de la vida a l’extraradi de la ciutat i dels seus migrants, gitanos i flamencos. La primera és el verdader retrat del barraquisme, en blanc i negre, sense cap rastre de res pintoresc.

Els mateixos problemes d’habitabilitat d’ara, sense solució de continuïtat. La segona, una aproximació honesta a la vida gitana als polígons, a la vida de les dones gitanes, amb una perspectiva feminista arriscada.

En les dues hi ha una forta empremta brechtiana, pedagògica, una idea del cinema com a denúncia i com a escola, literalment” (Pedro G. Romero).

Programa

Largo viaje haca la ira

El largo viaje hacia la ira

Direcció Llorenç Soler

Producció Catalunya

Any 1969

Versió VE (Versió original en castellà)

Durada 25'

Format Betacam digital

Descripció Un impressionant document sobre la immigració andalusa a la Barcelona dels anys seixanta que inclou imatges sorprenents de l’estació de França amb trens carregats d’homes i dones provinents de les zones rurals.

Lola vende ca

Lola vende cá

Direcció Llorenç Soler

Producció Catalunya

Any 2000

Versió VC (Versió original en català), VE (Versió original en castellà)

Durada 92'

Format 35mm

Descripció Lola és una noia gitana de 18 anys adoptada poc després de néixer que s'ha criat seguint les tradicions calés. En acabar el batxillerat es planteja la possibilitat d'enfrontar-se als costums familiars i estudiar magisteri a la Universitat. Però aleshores s'enamora de Juan i es replanteja el seu futur.