Aprendre

Filmoteca per a les Escoles

El programa Filmoteca per a les Escoles té l’objectiu de fomentar l’interès d’infants i joves cap al cinema tot posant en valor el nostre patrimoni fílmic. Proposem diverses activitats adreçades a tots els nivells educatius: sessions matinals de cinema i sessions d'iniciació al llenguatge cinematogràfic acompanyades de material didàctic, tallers, visites, itineraris temàtics i recursos per a docents.

Consulteu aquí el PROGRAMA 2023-24   

Aquest curs seguirem oferint sessions en didàctica del cinema dinamitzades per les nostres entitats col·laboradores; MODIbandA Bao A Qu, Drac Màgic i la Federació Catalana de Cineclubs.

Consulteu les sessions de cinema per nivells educatius:

Infantil primaria

Eso Batxillerat i CF

BEQUES:

La Filmoteca de Catalunya atorga gratuïtats en les seves activitats de pagament a centres educatius catalogats de màxima complexitat pel Departament d’Educació situats fora de la ciutat de Barcelona. Escriviu-nos per a sol·licitar-les: filmoteca.escoles@gencat.cat 

Si sou un centre de màxima complexitat de la ciutat de Barcelona, podeu accedir a gratuïtats a través del CIP de l’Ajuntament de Barcelona enviant un correu a cip.gratuitats@bcn.cat  

Atenció: el període de sol·licituds s’inicia el 27 de juny i finalitza el 26 de setembre de 2023

Atenció: Us recomanem que us pre-inscriviu a les activitats a la Filmoteca abans de demanar les gratuïtats, per tal de confirmar que hi ha places disponibles. Obtenir les gratuïtats no implica la obtenció automàtica de places a les activitats. 

Programa Argonautes

La Filmoteca de Catalunya s'acull al programa Argonautes impulsat per l'Agència Catalana del Patrimoni cultural del Departament de Cultura. El projecte Argonautes disposa d'ajuts en el cost del transport de les sortides escolars de centres educatius catalogats de màxima complexitat pel Departament d'Educació.

Els centres disposen d’una maleta didàctica en préstec, distribuïda a través de diferents CRPs de Catalunya, i nous recursos per al professorat. També continuem col·laborant amb el Museu del Cinema a Girona, 'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Memorial Democràtic.

La Filmoteca de Catalunya forma part del Consell d'Innovació Pedagògica de l’Institut d’Educació de Barcelona. També col·labora amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; Filmoteca per a les escoles forma part del Programa d’Activitats Educatives.

 

Informació i inscripcions a partir de l'1 de setembre de 2023

935 565 195 / 198

filmoteca.escoles@gencat.cat