Cicle

27a Mostra Internacional de Films de Dones

Mostra Internacional de Films de Dones

04/06/2019 - 23/06/2019

calendario

Enguany la Mostra ofereix una relectura de les aportacions històriques de les cineastes, proposa la revisió de l’obra d’algunes precursores i para atenció a les renovacions formals contemporànies.

El film d’obertura, Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blaché, se centra en la primera directora de la història del cinema. També dediquem una sessió a la impulsora de l’animació en stop-motion Hermína Tyrlová. Aïnata i Tshweesh delineen un relat compartit de l’experiència de la guerra al Líban. Angkar recupera el record del règim de Pol Pot. Extinçao explora les conseqüències del desglaç de la Unió Soviètica. Les fórmules esgotades es regeneren en narratives alternatives en el thriller musical Knives and Skin i en el manifest porno Las hijas del fuego.

Recordem l’activista feminista i lesbiana Barbara Hammer i dediquem un monogràfic a Claire Simon entorn la socialització d’infants i joves. Com de costum la cloenda tindrà lloc a la Plaça de Salvador Seguí amb una projecció a cel obert. Aquesta edició s’eixampla amb la retrospectiva íntegra dedicada a la cineasta d’Alsasua, Helena Taberna, autora d’una obra realitzada des d’una perspectiva de gènere, que es defineix pel seu humanisme i compromís polític.