Cicle

Alberto Closas

Muerte de un ciclista

08/10/2020 - 22/10/2020

calendario

Quan queda tot just un any per a la celebració del centenari de l’actor barceloní Alberto Closas (Barcelona 1921 – Madrid, 1994), el llibre Alberto Closas. A un paso de las estrellas escrit pels seus nebots, Sílvia Farriol i Francis Closas, en recupera la memòria.

Considerat el galant per antonomàsia del cinema i del teatre espanyol, Alberto Closas va néixer a Barcelona el 1921. Un cop acabada la Guerra Civil Espanyola, la seva família es va veure obligada a exiliar-se, ja que el seu pare era un alt funcionari de la Generalitat republicana. A Buenos Aires es va iniciar en el teatre sota el guiatge de Margarida Xirgu i el 1942 va debutar en el setè art i es va convertir en una estrella del cinema argentí gràcies a la seva bona planta, unes maneres refinades i, sobretot, una elegància innata.

El 1955 va tornar a Espanya per protagonitzar Muerte de un ciclista. L’èxit de l’obra mestra de J.A. Bardem el va consolidar com un dels rostres imprescindibles del cinema espanyol, un actor natural que, en cap dels títols de la llarga llista de drames i comèdies que va interpretar, mai no sembla que estigués actuant, i que tenia el convenciment que el millor mètode interpretatiu són el treball i la constància.

 

Amb la col·laboració de: Catedra