Cicle

Carlos Reygadas

16/07/2020 - 30/07/2020

calendario

Carlos Reygadas (Ciutat de Mèxic, 1971) no deixa ningú indiferent. Cineasta contestatari i extrem, des que va debutar amb Japón (2002), es va guanyar el qualificatiu d’enfant terrible gràcies a la seva gosadia narrativa i un enfocament del sexe que trencava tabús. El seu cinema sensorial i profund ens apropa a la realitat social i moral de Mèxic desbaratant convencions fílmiques amb una mirada contemplativa que prioritza l’estil per damunt de la trama.

Consagrat al Festival de Cannes, on es va donar a conèixer, i on ha rebut el premi al millor director per Post Tenebras Lux (2012), Reygadas assenyala Tarkovsky, Dreyer i Bresson com referents ineludibles. I, com ells, té un talent especial per transmetre l’essència del  món que filma, la majoria de vegades ubicat en un entorn natural i campestre del qual extreu una força mística inusual. Un cineasta controvertit que parla amb franquesa de l’home enfrontat a les seves contradiccions, de l’angoixa i de la bellesa de viure, de l’eros i el tànatos.

Carlos Reygadas serà present telemàticament en la conversa que mantindrà amb el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, i amb el públic assistent.

Amb la col·laboració de:

logo