Cicle

Carta blanca a Jaume Plensa

05/03/2020 - 11/07/2020

calendario

The Big Sleep, Touch of Evil, Miller’s Crossing…Els gustos en matèria de cinema de l’escultor Jaume Plensa revelen una clara fascinació pel thriller i el cinema d’acció. Detectius mítics, espionatge internacional, clans mafiosos, corrupció financera, policial i política, i persecucions mortals modulen el cicle elaborat per aquest barceloní il·lustre considerat un dels grans artistes de l’actualitat.  

A l’hora de crear, Plensa s’inspira en sensacions i en idees que sovint extreu de la poesia, la música i el pensament; però, de vegades, la seva obra empra elements característics del setè art com són l’ús de la llum i el so, la instal·lació de pantalles o el treball en equip.

Com Howard Hawks, David Cronenberg, Alfred Hitchcock, Orson Welles, King Vidor o els germans Coen, a Jaume Plensa també l’empeny la vocació de convertir el món en un lloc millor. Apreciat pel seu compromís en l’aportació d’art en espais públics, ara també li volem agrair la seva generositat per compartir amb nosaltres les seves simpaties cinèfiles.

Programa

Tinker Tailor Soldier Spy
El topo
TOMAS ALFREDSON, 2011.
Eastern Promises
Promesas del este
DAVID CRONENBERG, 2007
Touch of Evil
Sed de mal
ORSON WELLES, 1958.
The Big Sleep
El sueño eterno
HOWARD HAWKS, 1946.
The International
TOM TYKWER, 2009
Apocalypto
MEL GIBSON, 2006
The Ides of March
Els idus de març
GEORGE CLOONEY, 2011
The Birds
Los pájaros
ALFRED HITCHCOCK, 1963.
The Fountainhead
El manantial
KING VIDOR, 1949
Miller's Crossing
La cruïlla de Miller
JOEL COEN, ETHAN COEN, 1990