Cicle

Carta blanca a Jaume Plensa

05/03/2020 - 11/07/2020

calendario

The Big Sleep, Touch of Evil, Miller’s Crossing…Els gustos en matèria de cinema de l’escultor Jaume Plensa revelen una clara fascinació pel thriller i el cinema d’acció. Detectius mítics, espionatge internacional, clans mafiosos, corrupció financera, policial i política, i persecucions mortals modulen el cicle elaborat per aquest barceloní il·lustre considerat un dels grans artistes de l’actualitat.  

A l’hora de crear, Plensa s’inspira en sensacions i en idees que sovint extreu de la poesia, la música i el pensament; però, de vegades, la seva obra empra elements característics del setè art com són l’ús de la llum i el so, la instal·lació de pantalles o el treball en equip.

Com Howard Hawks, David Cronenberg, Alfred Hitchcock, Orson Welles, King Vidor o els germans Coen, a Jaume Plensa també l’empeny la vocació de convertir el món en un lloc millor. Apreciat pel seu compromís en l’aportació d’art en espais públics, ara també li volem agrair la seva generositat per compartir amb nosaltres les seves simpaties cinèfiles.