Cicle

Centenari de Jorge Semprún

Jorge Semprún

13/12/2023 - 30/12/2023

calendario

Commemorem el centenari de Jorge Semprún (Madrid, 1923-París 2011) tot apropant-nos al vessant com a guionista d’aquest escriptor, intel·lectual i exministre de Cultura. Com la seva obra literària, la seva petjada en el setè art testimonia una intensa i apassionant experiència vital com a exiliat republicà, membre de la Resistència francesa, deportat al camp de concentració de Buchenwald, dirigent clandestí del Partit Comunista en l’Espanya franquista i escriptor de prestigi internacional.

Encetem el cicle amb Section spéciale, un dels tres títols en què tots dos van col·laborar. El documental sobre la Guerra Civil Espanyola, Les deux mémoires, l’única incursió com a realitzador de Semprún, també comptarà amb Carmen Claudín, que participa en el film en qualitat de filla del també dissident del Partit Comunista, Fernando Claudín. Tanquen el cicle tres films de caràcter autobiogràfic com són Le grand voyage, La guerre est finie i Les routes du Sud, amb presentació a càrrec de l’Amical de Deportats de Buchenwald i de François Thomas, expert en l’obra d’Alain Resnais.

Aquesta cicle es complementa amb les realitzades al CCCB (novembre), Museu d’Història de Catalunya (desembre) i El Born, Centre de Cultura i Memòria (gener).

 

Born Centre Cultura i Memòria  CCCB  Museu Història de Catalunya

 

Amb la col·laboració de:

Fundació Ettesberg  Tusquets Associació Buchenwald Comité Internacional Buchenwald

 

Programa

Les deux mémoires
Les dues memòries
JORGE SEMPRÚN, 1974.
Séction speciale
Secció especial
COSTA-GAVRAS, 1975.
La guerre est finie
La guerra s'ha acabat
ALAIN RESNAIS, 1966.
Les routes du sud
Les rutes del sud
JOSEPH LOSEY, 1978.
Le grand voyage
El llarg viatge
JEAN PRAT, 1969.