Cicle

Centenari d’Ingrid Bergman

Centenari d'Ingrid Bergman
Centenari d'Ingrid Bergman

01/09/2015 - 30/09/2015

calendario

Potser per això, David O. Selznick la va promocionar com la primera actriu “natural” de Hollywood. Però ser “natural” no volia dir fer sempre el mateix paper, el d’una jove que dubta entre dos homes, un de tirànic i paternal i un altre de seductor i poc fiable. És per això que la descoberta del neorealisme la va trasbalsar: ella volia participar en aquell joc en cerca de la veritat cinematogràfica.

La seva aventura sentimental i professional amb Roberto Rossellini es va concretar en sis films que encara avui són referència. Més tard vindria el retorn a Hollywood i un final de carrera extraordinari de la mà d’un altre Bergman, Ingmar, que la va convertir en mare de Liv Ullmann en un film que es pot veure com la continuació, quaranta anys després, d’aquell Intermezzo suec. 

Programa

Gaslight
Llum de gas
GEORGE CUKOR, 1944.
The Bells of St. Mary's
Las campanas de Santa María
El gran èxit de 'Going My Way' va afavorir una continuació en la qual el pare O'Malley arriba a una escola parroquial a punt de ser enderrocada i aplega esforços (i pregàries) amb la mare superiora per evitar-ho.
Elena et les hommes
Elena y los hombres
Al París de la Belle époque, i durant les celebracions de la festa del 14 de juliol, una princesa polonesa haurà de decidir entre tres pretendents diferents que volen guanyar el seu amor.
Spellbound
Recuerda
Un drama psicoanalític de profundes arrels freudianes en què el món dels somnis ocupa un lloc molt important.
Notorious
Encadenados
"Notorious pot servir com a mostra de la indagació dels sentiments humans que Hitchcock duu a terme partint de les seves intrigues. En virtut de la seva complexitat, ens trobem amb una història aparent (espionatge i suspens) i una altra de més amagada (actituds morals i sentiments) que sorgeix de les implicacions morals de la primera" (José María Carreño).
Stromboli, terra di Dio
Stromboli, tierra de Dios
ROBERTO ROSSELLINI, 1949.
Arch of Triumph
Arco de triunfo
Una història d'amor localitzada a la França ocupada pels nazis que s'inspira en una de les cèlebres novel·les antimilitaristes d'Erich Maria Remarque.
Indiscreet
Indiscreta
STANLEY DONEN, 1958.
La paura / Angst
Ya no creo en el amor
La protagonista és l'esposa d'un investigador alemany, i té un amant. Descoberta per una dona, serà víctima d'un xantatge.
Viaggio in Italia
Te querré siempre
Quan arriba a Nàpols, un matrimoni anglès de viatge per Itàlia s'enfronta a una crisi conjugal que els portarà a despullar tots els sentiments.
A Matter of Time
Una qüestió de temps
En un vell hotel de Roma, una cambrera estableix una peculiar relació, entre la fascinació i la identificació, amb una comtessa envellida i arruïnada de comportament excèntric.
Under Capricorn
Sota Capricorn
"El crim, els secrets i els complexos de culpabilitat... i una majordoma perversa. 'Atormentada '(títol en castellà del film) inclou molts elements habituals en Hitchcock, però, igual que passava amb 'Rebecca', s'enquadren no en el marc del thriller, sinó en el de la novel·la gòtica" (James Monaco).
Intermezzo
Un violinista casat, de fama mundial, coneix una estudiant de música i inicien un idil·li que els porta a fer un viatge per Europa.
Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Ingrid Bergman va aprofitar aquesta magnífica adaptació del clàssic de R. Louis Stevenson per desfer-se de l'etiqueta romanticopuritana que pretenia atorgar-li el productor David O. Selznick.
Goodbye Again
Una parisenca d'edat madura, unida sentimentalment a un home de la seva edat molt afeccionat a les jovenetes, s'enamora, inesperadament, d'un noi jove a qui li dobla l'edat.