Cicle

El feeling de Stanley Donen

01/08/2019 - 30/08/2019

calendario

Si has realitzat el primer musical rodat en decorats naturals (On the Town), si has explicat com el cinema va canviar amb l’arribada del sonor (Singin’ in the Rain), si has sabut reconvertir una faula masclista en un espectacle ple de ritme i alegria (Seven Brides for Seven Brothers), si has tractat el món de la moda escapant de la superficialitat (Funny Face), si has sabut explicar les formes modernes de la crisi de la parella quan el motor sexual deixa de funcionar (The Grass Is Greener o Two for the Road) o si has mostrat com la marginació desemboca en mal gust i miserabilisme (Staircase), potser pot dir-se que la teva és una filmografia complexa, variada, rica i satisfactòria. 

Stanley Donen era, sí, un gran coreògraf, però també ha estat un director de comèdies elegant i un home sensible als efectes irreversibles del pas del temps. Què és sinó It’s Always Fair Weather? Probablement el seu cinema es va fer adult abans que Hollywood ho volgués ser i ha seguit sent-ho encara que ara el cinema nord-americà ens vol a tots eterns adolescents.

Programa

Indiscreet
Indiscreta
STANLEY DONEN, 1958.
Give a Girl a Break
Dóna-li una oportunitat a la noia
STANLEY DONEN, 1953.
The Grass Is Greener
L'herba és més verda
STANLEY DONEN, 1960.
It's Always Fair Weather
Sempre fa bon temps
STANLEY DONEN, GENE KELLY, 1955.
Funny Face
Una cara con ángel
STANLEY DONEN, 1957.
Singin' in the Rain
Cantando bajo la lluvia
La imatge de Gene Kelly ballant sota la pluja amb tota la felicitat del món i la ràpida consagració del film dins el musical han amagat un dels seus trets més apreciables: l'ajustat retrat, ple d'agudesa, de la introducció del sonor a la indústria de Hollywood.
Royal Wedding
Bodes reials
Dos germans ballarins són contractats per actuar durant una boda reial. Durant el banquet, tots dos cedeixen a temptacions sentimentals que posen en perill la seva continuïtat professional.
Staircase
La escalera
STANLEY DONEN, 1968.
Kiss them for Me
Dona'ls un petó per mi
STANLEY DONEN, 1957.
Bedazzled
Enlluernat
STANLEY DONEN, 1967.
Charade
Charada
STANLEY DONEN, 1964.
Deep in My Heart
STANLEY DONEN, 1954.
The Little Prince
El pequeño príncipe
STANLEY DONEN, 1974.
Damn Yankees!
Maleïts ianquis
GEORGE ABBOTT, STANLEY DONEN, 1958.