Cicle

Elles filmen | L'Alternativa 2022

CORPO CELESTE

19/11/2022 - 30/11/2022

calendario

El món del cinema, com a art i com a indústria, està molt masculinitzat, i els perfils artístics i professionals femenins han de lluitar per obrir-se pas.

Prenent el relleu de la secció paral·lela Elles tallen de L’Alternativa 2018, enguany reivindiquem la mirada de les dones que, des de la direcció de fotografia, defineixen una visió del món que se’ns transmet a través de les pantalles.

En un univers encara dominat per la política dels autors, on el director és l’estrella, la direcció de fotografia, o cinematografia, és una peça essencial en la concepció del film, ja que defineix com arriba la creació als nostres ulls, com seran les sensacions estètiques i visuals i quines relacions i jerarquies s’estableixen no només entre els personatges, sinó amb el públic.

Elles filmen visibilitza el talent femení, tant internacional com nacional, d’una posició de cap d’equip a mig camí entre la creació i la tècnica. El cicle consisteix en la projecció de tres llargmetratges internacionals, amb fotografia firmada per Claire Mathon, Agnès Godard i Hélène Louvart, i tres curtmetratges de les directores de fotografia nacionals Lara Vilanova, Daniela Cajías i Neus Ollé. Les tres darreres participaran en la taula rodona “Maneres de mirar”, que complementa la secció.

 

L'Alternativa

 

Altres continguts

 

Programa

Nenétte et Boni
Nenétte y Boni
CLAIRE DENIS, 1996.
Corpo celeste
ALICE ROHRWACHER, 2011.
Elles filmen | Sessió de curtmetratges
DIVERSES AUTORIES, 2017, 2022.
Une fleur à la bouche
Una flor a la boca
ÉRIC BAUDELAIRE, 2022.