Cicle

Fernand Deligny

Scrapbook

06/02/2024 - 14/02/2024

calendario

“Per a Fernand Deligny (1913-1996), educador i escriptor, el cinema va ser una «presència propera» i una eina constant per als diferents projectes duts a terme amb infants i adolescents en els marges de la societat.

Deligny sempre va tenir al cap un film «per fer». En companyia d’Yves Guignard i l’ajuda de Chris Marker i de la cooperativa SLON per al seu primer film, Le moindre geste. I, més tard, amb Renaud Victor i François Truffaut per a Ce gamin, là.

El cinema i, més tard, la imatge, ocupen una part central en la seva escriptura i apareixen de manera insistent en les seves reflexions tardanes sobre el llenguatge i la institució a partir de la percepció dels nois i les noies autistes amb els quals va conviure la major part de la seva vida.

En aquest programa combinem les pel·lícules i els cineastes amb els quals va dialogar i col·laborar, juntament amb associacions més lliures, inspirades al mateix temps per la seva cinefília i per les preguntes que ell dirigeix al cinema. Existeix un pensament sense llenguatge? Quina altra cosa pot fer una càmera a part d’una pel·lícula? Quina és la imatge?”

Martín Molina, programador

 

 

Un cicle en correspondència amb l’exposició Elogi de l’asil. Fernand Deligny”, presentada a La Virreina. Centre de la Imatge.

 

Amb la col·laboració de:

La Virreina

Programa

L'Enfant sauvage
El pequeño salvaje
FRANÇOIS TRUFFAUT, 1969.
Le moindre geste
El mínim gest
FERNAND DELIGNY, JOSÉE MANENTI, JEAN-PIERRE DANIEL, 1971.
Ce gamin, là
Aquest noi d'aquí
RENAUD VICTOR, 1975.
Fire Child | Scrapbook | Projet N
DIVERSES AUTORIES, 1971-2015.
De jour comme de nuit
Tant de dia com de nit
RENAUD VICTOR, 1992.
Fernand Deligny, à propos d'un film à faire
Fernand Deligny, a propòsit d'un film per fer
RENAUD VICTOR, 1989.