Cicle

Festival de Cinema Jueu 2019

01/09/2019 - 29/09/2019

calendario

Aquesta 21a edició afrontem el passat per intentar construir el present, tant des del punt de vista col·lectiu com des de l’individual, amb 15 films que, més enllà de l’accent jueu, ofereixen una revisió de certes qüestions contemporànies.

Dediquem una retrospectiva a l’obra de la documentalista austríaca Ruth Beckermann, experta en lluites socials, en migracions, en memòria històrica del nazisme i en la construcció de la identitat a Europa i al Pròxim Orient.

També ens introduïm en la comunitat ultraortodoxa dels haredim, i som testimonis de la reconciliació de Menahem amb la seva comunitat, malgrat els abusos sexuals que va patir en la infantesa, un camí d’iniciació esquitxat de trobades.

A més, retem homenatge a Marceline Loridan Ivens amb La petite prairie aux bouleaux, protagonitzada per Anouk Aimée. I Jiří Menzel viatja a Eslovàquia per descobrir que els vells conflictes es redefineixen i s’actualitzen.

Així mateix, Tomer Heymann presentarà el seu darrer film, Jonathan Agassi Saved My Life, retrat d’una estrella del porno gai i la seva mare, que reconsideren amb valentia els conceptes familiars.

I, finalment, a Tel Aviv on Fire, de Sameh Zoabi, assistim a una confrontació de narratives en clau de comèdia, amb el rerefons d’una popular telenovel·la palestina.

 

amb la col·laboració de:

logo