Cicle

L'Alternativa. Festival de Cinema Independent de Barcelona | 2023

Kuolleet lehdet

10/11/2023 - 19/11/2023

calendario

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa, celebra enguany el trentè aniversari. La Filmoteca hi participa amb la projecció del film inaugural, Fallen Leaves, l’aclamada pel·lícula d’Aki Kaurismäki.

També dediquem una retrospectiva a la cineasta mexicana Tatiana Huezo (El Salvador, 1972), que, amb només quatre llargmetratges, ha aconseguit el reconeixement mundial. Els temes de caràcter social, les històries femenines en les quals la violència o la pèrdua es troben amb la resiliència i la capacitat de trobar esperança en situacions difícils, són una constant en la seva filmografia. Huezo presentarà en persona la preestrena d’El Eco, el seu darrer treball.

En les Sessions especials, estrenem a Barcelona els nous films d’Alice Rohrwacher (La chimera), i de Nicolas Philibert, que torna a la Filmoteca per presentar Sur l’Adamant (Os d’Or a la Berlinale 2023), i impartirà una masterclass al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Completen el programa les estrenes d’It Must Be Heaven, d’Elia Suleiman (en col·laboració amb La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani), i Remember My Name, d’Elena Molina.

 

L'Alternativa 30 anys

 

Programa

Kuolleet lehdet
Fallen Leaves
AKI KAURISMÄKI, 2023.
La chimera
ALICE ROHRWACHER, 2023.
It Must Be Heaven
De repente, el paraíso
ELIA SULEIMAN, 2019.
El eco
TATIANA HUEZO, 2023.
El lugar más pequeño
TATIANA HUEZO, 2011.
Sur l’Adamant
En el Adamant
NICOLAS PHILIBERT, 2023.
Tempestad
TATIANA HUEZO, 2016.
Remember My Name
ELENA MOLINA, 2023.
Noche de fuego
TATIANA HUEZO, 2021.