Cicle

In memoriam: Ben Gazzara, Theo Angelopoulos i Erland Josephson

In memoriam

01/05/2012 - 23/05/2012

calendario

La Filmoteca vol recordar un gran actor italo-americà, Ben Gazzara, a través de dos dels seus millors treballs –Anatomy of a Murder i The Killing of a Chinese Bookie; a Erland Josephson com el intèrpret que sovint va ser l’alter ego d’Ingmar Bergman –per això hem escollit un film que resumeix tota la seva trajectòria conjunta, Saraband; a Theo Angelopoulos perquè el seu cinema ens ha explicat una altra història de Grècia i fins i tot una manera diferent d’abordar la història. D’ell projectarem O Melissokomos, el guió del qual és d’un altre familiar també mort recentment: el poeta Tonino Guerra.  

Programa

Anatomy of a Murder
Anatomía de un asesinato
Un dels films més influents, si no el que més, en el gènere dels drames judicials, on Preminger va utilitzar un llenguatge molt atrevit (determinats termes sexuals o la paraula "calces", per exemple) que va sorprendre molt el públic de l'època.
The Killing of a Chinese Bookie
El asesinato de un corredor de apuestas chino
JOHN CASSAVETES, 1976.
Una mirada sobre el prado que llora - Taula rodona amb Pere Alberó, J. Enrique Monterde i Àngel Quintana
El director del documental que projectem, Pere Alberó; i els crítics José Enrique Monterde i Àngel Quintana participen a una taula rodona en què recordarem la figura i l'obra de Theo Angelopoulos, mort recentment. Sessió gratuïta.
O melissokomos
L'apicultor
THEO ANGELOPOULOS, 1986.