Cicle

Musicals, tal com sonen

The Jazz Singer
La La Land

02/07/2019 - 15/09/2019

calendario

Des de The Jazz Singer fins a La La Land, el musical americà tindrà una gran presència, però també gaudirem del vessant europeu del gènere i d’altres latituds, de la música clàssica i de la moderna, de biografies i de concerts, de clàssics i de joies ocultes, dels Beatles i dels Rollings… En fi, un cicle per somniar i ballar al qual s’afegeix l’homenatge, a l’agost, a tot un mestre del gènere: Stanley Donen.

Programa

Yankee Doodle Dandy
Considerat com un dels 100 millors films americans de la història per l’American Film Institute, és un recorregut biogràfic del compositor, ballarí, cantant i dramaturg George M. Cohan.
Footlight Parade
Desfilada de llums de teatre
Un director d’escena disposa de tan sols tres dies per preparar un espectacle musical per a Hollywood.
Seven Brides for Seven Brothers
Siete novias para siete hermanos
Versió western musical del rapte de les sabines que, gràcies al bon pols de Stanley Donen, fa oblidar el seu aspecte kitsch per contagiar al públic el sentit de l’humor i l’alegria que omplen tots els números musicals del film.
Everyone Says I Love You
Todos dicen I Love You
Rodat entre Nova York, París i Venècia, és un dels reptes més grans de Woody Allen: transmetre les seves obsessions disfressades de l’optimisme gegantí que transpira un gènere avui dia gairebé mort, com és el de la comèdia musical, amb el mèrit de sortir-ne triomfant.
Hello, Dolly!
El darrer musical dirigit per Gene Kelly és aquesta història alegre i dinàmica d’aventures sentimentals ambientada a la Nova York de finals del segle XIX. É
Babes in Arms
El primer musical dirigit per Busby Berkeley —el coreògraf amb més renom— per a l’MGM va ser també la primera producció d’Arthur Freed, home clau del gènere. Basada en un musical de Richard Rodgers i Lorenz Hart, narra les peripècies d’un grup d’adolescents, fills d’artistes de vodevil —un gènere que es va veure desplaçat pel cinema sonor—, per muntar el seu propi espectacle i mantenir encès l’art dels seus pares.
Viktor und Viktoria
Víctor i Victòria
En Victor, un actor sense feina especialitzat en papers clàssics, coneix una aspirant a actriu a l’agència teatral que acaba de rebutjar-los a tots dos.